تمجید مردم از بازگشایی مکاتب دخترانه، اما …

بسیاری از افغان‌ها اخبار تغییر در گشایش مکاتب دخترانه در ولایت پکتیا را دنبال می‌کنند تا سرنخ‌هایی در مورد اینکه آیا طالبان پس از انکار تعهد برای بازگشایی لیسه‌ها در ماه مارچ، محدودیت‌های تحصیلی دختران را کاهش خواهند داد یا خیر.

برخی از مکاتب متوسطه دخترانه در بخش جنوبی کشور در هفته‌های اخیر بی سر و صدا بازگشایی شدند و مقامات محلی هفته گذشته اذعان کردند که صنوف از سر گرفته شده است. این درحالیست که اخبار به سرعت از طریق گزارش های خبری محلی و رسانه های اجتماعی پخش شد.

اما مقامات طالبان گفتند که هیچ تایید رسمی برای چنین اقدامی وجود ندارد. به گفته سه منبع از طالبان و برخی از مردم محلی، مکاتب دوباره بسته شد.

در 20 سال گذشته، مکاتب دخترانه برای تمام سنین باز بود و زنان می‌توانستند به‌ویژه در مناطق شهری آزادانه‌تر کار کنند.

طالبان اعلام کرده اند که بر اساس تفسیر خود از قوانین اسلامی به حقوق همه احترام می گذارند. این گروه همچنین می‌گوید که در حال کار بر روی طرحی برای آموزش متوسطه دختران است، اما چارچوب زمانی ارائه نکرده است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی طالبان، هنگامی که از وقایع پکتیا و چگونگی تفسیر افغان‌ها از آنها پرسیده شد، گفت که روند افتتاح مکاتب دخترانه در دست بررسی است. وی گفت: امیدواریم همه مشکلات در کشور ما حل شود.

برخی از طالبان گفته اند که از تحصیلات متوسطه دختران حمایت می کنند. تا زمانی که صنوف بر اساس جنسیت از هم جدا شوند، دانشگاه ها برای دانش آموزان دختر باز هستند و مکاتب ابتدایی برای همه اطفال باز است.

نورالله منیر سرپرست وزارت معارف طالبان هفته گذشته در پاسخ به سؤالات رسانه های محلی در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه، به طور ضمنی گفت که برخی از افغان ها نمی خواهند دختران در سنین بالا به مکتب بروند.

“اگر شما به مسجد بروید و از بزرگترها در مورد رفتن دختران 16 و 17 ساله خود به مکتب بپرسید، مطمئن هستم که نیازی به پرسیدن سوال از من نخواهد بود. پاسخ را خواهید یافت، ما در افغانستان زندگی می کنیم و از آداب و رسوم افغان ها به خوبی آگاه هستیم.”

محمد معروفی، یکی از بزرگان قومی در ولایت قندهار گفت که برخی از بزرگان محلی رویدادهای پکتیا را تماشا میکنند و امیدوار است که مکاتب به زودی باز شوند.

او به خبرگزاری رویترز گفت: “ما برای دختران خود مکتب می خواهیم. این خواسته من نیست، خواست ملت است، آموزش اسلامی و یک حق انسانی است. این حق را اسلام داده است.”

او با اشاره به اداره طالبان گفت: “مردم قندهار نیز مانند پکتیا برای تحصیل دختران قیام خواهند کرد… ما از امارت اسلامی می خواهیم که مکاتب دخترانه را باز کند.”

(سی بی سی)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x