تنفس مصنوعی ترامپ به نتانیاهو

معاملات پشت‌پرده و آشکار نتانیاهو و ترامپ بر سر شرایط و تحولات جاری در منطقه و فلسطین همچنان ادامه دارد، هرچند که بسیاری از تحلیلگران صهیونیست می‌گویند این دو سیاستمدار در فضایی محتاطانه و بدبینانه نسبت به یکدیگر قرار دارند. یک نظرسنجی عمومی در اراضی اشغالی نشان داد که طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای اخراج فلسطینی‌ها از غزه، محبوبیت ائتلاف جناح راست نخست‌وزیر کودک‌کش رژیم صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو را افزایش داده و تعداد کرسی‌های پیش‌بینی شده در کنست را به ۵۳ کرسی افزایش داده است که چهار کرسی دیگر نسبت به نظرسنجی هفته گذشته افزایش یافته است. بر اساس نظرسنجی منتشر شده در روزنامه اسرائیلی معاریو، ائتلاف نتانیاهو در صورت برگزاری انتخابات امروز ۵۳ کرسی کسب خواهد کرد که در نظرسنجی قبلی ۴۹ کرسی بود.

واقعیت امر این است که ترامپ قصد داشته در ازای پذیرش آتش‌بس غزه (که نتانیاهو چاره‌ای نیز جز آن نداشته است) امتیازی به نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس دهد و آن، ارائه طرح کوچ اجباری فلسطینیان به کشور‌هایی مانند مصر و اردن است. اگرچه تحت تأثیر این فضاسازی، ائتلاف تحت رهبری نتانیاهو تا اندازه‌ای تقویت شده، اما هنوز موفق به کسب حد نصاب لازم برای تشکیل دوباره ائتلاف نشده است. به عبارت بهتر، وضعیت نتانیاهو وخیم‌تر از حد تصور وی و افرادی مانند اسموتریچ وزیر دارایی اوست!

در این میان، نکته دیگری وجود دارد که نباید از آن غافل ماند؛ اینکه با فروکش کردن ابعاد هیجانی و تبلیغاتی طرح ترامپ در اراضی اشغالی و موضع‌گیری‌های صریح کشور‌های منطقه و از آنها مهم‌تر، جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی بر ساکنان اراضی اشغالی محرز شده که چنین طرحی قابلیت اجرایی شدن ندارد و صرفاً نوعی پمپاژ امیدواری کاذب به صهیونیست‌های شکست خورده در جنگ غزه و لبنان محسوب می‌شود.

موج‌سواری نتانیاهو روی طرح ارائه شده از سوی ترامپ تاریخ مصرف معینی دارد، هرچند که همین موج‌سواری نیز منتج به بازتعریف معادله بقای سیاسی نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس و کابینه‌اش در رأس هرم قدرت در تل‌آویو نشده است. همان‌گونه که مسجل است، نتانیاهو با بحران تمام عیاری مواجه شده که نه تنها قدرت مدیریت آن را از دست داده، بلکه حتی در توصیف و تحلیل اولیه آن نیز عاجز مانده است. عجز در این عرصه، به معنای آن است که کابینه نتانیاهو قدرت آینده‌نگاری تحولات جاری و آتی در نوار غزه و متعاقباً منطقه را از دست داده و در این شرایط پیچیده، حتی تنفس مصنوعی ترامپ و جمهوریخواهان امریکا نیز نمی‌تواند به کمک نخست‌وزیر سفاک رژیم اشغالگر قدس و همراهانش بیاید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x