توافقاتی بین نمایندگان امارت اسلامی و هیات جمهوری اسلامی ایران در مورد مسائل مهم صورت گرفت.

 جلسه ای بین نمایندگان امارت اسلامی و هیات جمهوری اسلامی ایران در روز دوشنبه ۵ اکتبر ۲۰۲۱ با هدف تقویت روابط اقتصادی و ارائه امکانات لازم برای مسائل تجاری بین دو کشور برگزار شد.

موارد زیر مورد میان طرفین توافق صورت گرفت:

  موافقت شد که ساعات کار به منظور تسهیل جریان صادرات و واردات در مرز اسلام قلعه – دوغارون به ۲۴ ساعت افزایش یابد و توافقنامه در ده روز آینده اجرایی شود.

 “طی یک ماه آینده اقدامات عملی برای گسترش و بهبود خطوط جاده دوغارون – اسلام قلعه در طرف ایران و همچنین راه به سمت گمرک در طرف افغانستان انجام خواهد شد.”

 تصمیم گرفته شد که تعداد و اطلاعات تعرفه های مختلف خدمات و کالاهای تجاری بین دو کشور مبادله شود و با توجه به تحقیقات تخصصی، پیشنهادات و دیدگاه ها در هر دو سطح به وزارتخانه ها ارسال شود. 

 “توافق شد که ظرف یک ماه آینده، هیئت های ذیصلاح دو کشور به بررسی همه مسائل و مشکلات در مرز اسلام قلعه دوغارون بپردازند.”

 “توافق شده است که هیئتی با نمایندگان وزارت نفت به منظور بررسی مسائل مربوط به سوخت به ایران اعزام شود تا آنها مشکلات و مسائل خود را در این زمینه با نمایندگان در میان بگذارند.”

 “توافق شد که تلاش می شود تا با رانندگان افغان به خوبی رفتار شود و ایمنی آنها تضمین شود و در صورت بروز هرگونه حادثه، از طریق قانونی مورد بررسی قرار می گیرد.”

 “توافق شده است که تست کرونا از رانندگان افغان گرفته شود، هنگامی که آنها وارد منطقه خاصی از گمرک می شوند مورد آزمایش قرار می گیرند.”

 در صورت ارائه اسناد دقیق به طرف ایرانی، موترهای اطفائیه که طرف افغان مدعی است به ایران واگذار شده است تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

 “به منظور کاهش خطرات احتمالی، هر دو طرف با احداث خط لوله گاز از دوغارون تا اسلام قلعه موافقت کردند و تصمیم گرفته شد که کار در آینده نزدیک آغاز شود.”

 توافق شد که ده روز آینده، هیاتی از کارشناسان وزارت راه و شهرسازی ایران برای ارزیابی خسارت وارده به قطار شمتیع-روزناک و ایستگاه روزناک به افغانستان سفر کنند.

 “توافق شد که حداقل تا سه روز آینده هیئت های افغانستانی و ایرانی در مورد مشکلات در مرز ماهیرود و ادامه راه سازی ماهیرود-فراه مذاکره کنند.

 توافق شد که در مورد معادن سنگ آهن افغانستان هم مرز با ایران، وزارت صنایع و معدن و تجارت ایران پیشنهادات لازم را به طرف افغان و وزارت معادن افغانستان ارائه دهد. 

 “توافق شد که طرف ایرانی تحقیقات و مطالعات لازم را در مورد شیوه های حمل و نقل کالاهای تجاری افغانستان و میوه های خشک به هند از طریق دوغارون – چابهار به هند انجام دهد.

 ایجاد شهرک خرده فروشی بین دوغارون و اسلام قلعه ظرف یک ماه و فراهم آوردن چارچوب لازم برای ساخت آن و انجام تحقیقات و تصمیم گیری بین دوغارون و اسلام قلعه صورت گیرد.

 جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته است زمانی که طرف افغانستان آمادگی خود را نشان می دهد و امنیت را تأمین می کند، نمایشگاه ویژه ای را در کابل یا هرات افتتاح کند.  طرف ایرانی ظرف سه روز پس از اعلام توافق اقدام خواهد کرد.

 “توافق شد که طرف ایرانی در زمینه صحت و توریزم همکاری کند و هیئت ها در مورد موضوعات مرتبط با یکدیگر مذاکره و توافق کنند.”
منبع 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x