جامعه جهانی باید به فکر کمک های راهبردی با مردم افغانستان باشد

کمک های جهانی با افغانستان باید زیر بنایی باشد تا در کوتاه مدت و دراز مدت اثر داشته باشد.
مبصر آژانس باختر مینگارد؛ نشست همآهنگی میان امارت اسلامی افغانستان و نهاد های مربوط به سازمان ملل در کابل برگزار شد که هدف آن تطبیق استراتیژی ‹کمک های بشری› آن سازمان ساست.
این در حالی است که افغانستان در سال های اخیر بیشتر دچار مشکلات اقتصادی است و نیاز است که جامعه جهانی دور از تحولات سیاسی این کشور را کمک کند.
در طول دو سال که از استقرار دو باره امارت اسلامی میگذرد حجم کمک های جهانی با افغانستان به شدت کاهش یافته است و دلایل آن توجه بیشتر جامعه جهانی به تحولات اوکراین و نقاط داغ دیگر جهان است، در کنار آن کشور های کمک کننده به جای ارائیه کمک ها بیشتر به نقد عملکرد امارت اسلامی در افغانستان پرداخته اند و با دید و تعبیر که خود از این نظام دارند، چگونگی کمک ها با افغانستان را تعریف میکنند حتی آن را با شروط همراه ساخته اند.
از طرف دیگر کمک های جامعه جهانی در طول دو سال گذشته با افغانستان در یک محدوده بوده است یعنی با تعبیر عوام، کمک ها بخور و نمیر بوده است و نتوانسته است دردی را دوا کند.
امارت اسلامی افغانستان برای فایق شدن بر مشکلات اقتصادی در کشور برنامه و دیدگاه خود را دارد، و با تدابیر متنوع توانسته است که از بار مشکلات بکاهد، یکی از این راهکار ها تمرکز بر منابع عایداتی است که توانسته است باعث اشتغال یابی در کشور شود، با اینهم مشکلات باقی است زیرا جامعه جهانی در تمویل واجرا برنامه های اقتصادی کمک شاید و باید با نظام موجود در کشور نکرده است، منجمد ماندن دارایی افغانستان وتحریم های دیگر، مانع اصلی در تحقق برنامه های اقتصادی و راهبردی امارت اسلامی است، اگر دارایی های ملی افغانستان از انجماد خارج شود و تحریم ظالمانه دیگر بر این کشور رفع شود، یقینا نظام موجود خواهد توانست که دیگر افغانستان نيازمند به کمک جامعه جهانی نباشد، حداقل نیازمندی های اولی را در کشور برآورده خواهد کرد.
حرف دیگر این است که کمک جامعه جهانی با افغانستان مقطعی و در یک سطح معین و محدود است، در حالی که افغانستان نیاز به برنامه های زیر بنایی دارد که در آن اشتغال زایی حرف اول است و احیاء اقتصاد افغانستان بعنوان یک راهبرد مدنظر باشد، قرار دادن یک بوجی آرد و یا یک بوتل پنج کیلویی روغن با مقداری لوبیا و نمک، کمک نیست تنها راه، برای زنده ماندن است، در عین حال اینگونه برخورد و یا اینگونه کمکها میتواند یک جیره بندی باشد که از دید مردم افغانستان برای توانمندی اقتصادی آنان راهکار بوده نمیتواند.
روی همین دلایل است که سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در نشست اخیر در آن وزارت تأکید کرد و گفت: «امارت اسلامی می‌خواهد کمک‌ های آینده به افغانستان طوری مدیریت شود که مفاد دوامدار آن به مردم برسد»
هدف از مفاد دومدار تطبیق برنامه‌های اشتغال‎زایی در کشوراست، امارت اسلامی توان راه اندازی و مدیریت این نوع برنامه ها دارد تنها به کمک اندکی از جامعه جهانی نیاز است تا اینگونه برنامه راه تطبیق را در پیش گیرد، این نوع کمک، ختم انجماد دارایی های افغانستان و برطرف نمودن تحریم ها در برابر امارت اسلامی است، و بعد هم ایجاد برنامه های زیر بنایی که مردم را در دراز مدت برای رسیدن به خود کفایی اقتصادی کمک میکند، جامه جهانی باید در قبال افغانستان دور از سلیقه های سیاسی فکر کند و به فکر کمک های راهبردی با مردم افغانستان باشد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x