حمله طالبان به مخفیگاه داعش در کابل در بحبوحه تهدید تروریسم بالای سفارت خانه ها

به گفته مقامات، نیروهای امنیتی طالبان در افغانستان به یک “مخفیگاه” داعش در کابل حمله کرده و تعدادی از اعضای این گروه دهشت افگن را کشتند.

اقدام ضد تروریستی دوشنبه شب یک هفته پس از آن انجام شد که عربستان سعودی همه دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت خود را در این کشور تخلیه کرد که بنا به گزارش‌ها به دلیل نگرانی‌های امنیتی صورت گرفت.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، اندکی پس از انجام این حمله به منطقه مسکونی کارته نو، جزئیات کمی را اعلام کرده است. اما از آن زمان تا به اکنون، وی اطلاعات جدیدی را برای رسانه ها و مردم به اشتراک نمی گذارد.

مجاهد مدعی شد که این عملیات به سرعت برخی از اعضای کلیدی داعش که تعدادی خارجی‌ را هم شامل می شد را به هلاکت رسانده است.
سخنگوی طالبان گفت: ” حمله بالای گروه داعش یک مخفیگاه مهم این گروه بود که در حملات و جنایات اخیر در کابل دست داشت.”

داعش در ماه‌های اخیر چندین بمب‌گذاری مرگبار و حملات دیگر را در افغانستان انجام داده است که سفارت‌خانه‌های روسیه و پاکستان و هتل محل اقامت اتباع چین در شهر کابل را هدف قرار داده‌اند.

به گفته منابع دیپلماتیک آگاه، در اوایل ماه جاری، حدود 19 دیپلمات سعودی و سایر کارکنان سفارت در بحبوحه گزارش‌هایی که داعش در حال برنامه‌ریزی یک حمله تروریستی توسط یک کامیون بمب‌گذاری شده احتمالی علیه نمایندگی‌های خارجی در کابل بود، از کشور خارج شدند.

مجاهد سخنگوی طالبان در آن زمان تاکید کرد که خروج عربستان یک اقدام موقت بوده و به نگرانی های امنیتی مربوط نمی شود. وی به رسانه های افغانستان گفت: «برخی از کارمندان سفارت عربستان سعودی برای آموزش رفته اند و به زودی باز خواهند گشت.»

هنوز مشخص نیست که آیا دیپلمات های سعودی از آن زمان به کابل بازگشته اند یا نه، همچنین ریاض در مورد وضعیت نمایندگی دیپلماتیک خود در افغانستان یا تهدید احتمالی که با آن مواجه است، اظهار نظری نکرده است.

این در حالیست که یک بمب‌گذار انتحاری داعش در سپتامبر گذشته خود را بیرون سفارت روسیه منفجر کرد و دو کارمند و چهار فرد ملکی را کشتند. سپس در ماه دسامبر، مسئول سفارت پاکستان از یک سوء قصد توسط مرد مسلحی که گفته می شود از گروه تروریستی بود جان سالم به در برد. این حمله تنها چند روز قبل از حمله دو فرد مسلح داعش و پنج هتلی که محل بود و باش اتباع چینی بود، صورت گرفت.

طالبان اخیراً امنیت سفارت‌ها را افزایش داده و بارها تهدید داعش را رد کرده‌اند و گفته‌اند که نیروهای آن‌ها حضور این گروه در کشور را به میزان قابل توجهی کاهش داده‌اند.

با این حال، ایالات متحده همچنان ادعاهای طالبان را زیر سوال می برند. واشنگتن داعش را یک گروه “خطرناک” در افغانستان می دانند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه گفت: تعداد داعش در افغانستان بیشمار است.

پرایس گفت: رئیس جمهور بایدن متعهد شده است که بر داعش شاخه خراسان متمرکز بماند و در صورت لزوم، در صورت مشاهده توطئه هایی که ایالات متحده و شرکای ما را هدف قرار می دهد، علیه آن اقدام کند.

اکثر کشورها، از جمله ایالات متحده، سفارت‌های خود را در افغانستان در آگست 2021 بستند، زمانی که طالبان، قدرت را از دولت اقای غنی گرفتند.

دولت ها به دلیل نگرانی های مربوط به حقوق بشر و تروریسم، تاکنون دولت طالبان را به طور رسمی به رسمیت نشناخته اند.

در حالی که کشورهای غربی و بسیاری دیگر پس از تسلط طالبان، سفارت های خود را به دوحه، پایتخت قطر منتقل کردند، چندین کشور منطقه از جمله چین، روسیه، ایران، پاکستان، هند، ترکیه، امارات متحده عربی، قطر، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان، نمایندگی های دیپلماتیک خود را در کابل فعال داشته اند.

(صدای امریکا / 14 فبروری 2023)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x