حمله طالبان به پایگاه هوایی قندهار، آمریکا: این حوادث مذاکرات صلح را تضعیف می کند!

وزارت دفاع امریکا در واکنش به حمله‌ی طالبان بر میدان هوایی کندهار می‌گوید که سربازان آنان حق دفاع از جان خود را دارند، اما می‌خواهند که این جنگ از یک راه سیاسی به پایان برسد.

وزارت دفاع امریکا حملۀ راکتی (۱۸ حمل) طالبان بر میدان هوایی کندهار را محکوم می‌کند و می‌گوید که این گونه حمله‌ها سبب افزایش خشونت‌ها می‌شود.

طالبان می‌گوید که راکت‌های زیادی بر میدان هوایی کندهار شلیک کرده‌اند و به هدف خود دست یافته اند.

اما جان کربی، سخنگوی پنتاگون می‌گوید که این راکت‌ها دور از میدان اصابت کرده و تلفاتی در پی ندارد.
یک مقام بلندپایۀ نیروهای امریکایی در افغانستان به نیز به رادیوی آزادی گفت که دیروز بر میدان هوایی کندهار حمله شده، اما تلفات نداشته است.

پنتاگون این حمله را “تحریک‌آمیز” خوانده و گفته که چنین رویدادهایی می‌تواند مذاکرات صلح افغانستان را تضعیف کند.

جان کربی، سخنگوی پنتاگون گفت: “ما همیشه حق شخصی دفاع برای سربازان خود داریم، اما تمرکز ما در حال حاضر پشتیبانی از روند دیپلماتیک در اینجا (افغانستان) است تا سعی کنیم این جنگ را با صلح پایدار، به پایان برسانیم.”

اما در کندهار هیچ مسؤول نظامی و غیرنظامی حاضر به گفت‌وگو در بارۀ این حمله نشد.

با آن که مسؤولیت میدان هوایی کندهار به نیروهای امنیتی افغانستان سپرده شده، اما بر بنیاد معلومات پنتاگون در حال حاضر در این میدان در کنار دیگر نیروهای ناتو ۷۰۰ سرباز امریکایی حضور دارند.

مجلۀ نیروهای هوایی امریکا (Air Force Magazine) نوشته که میدان هوایی کندهار برای ناتو و امریکا یک مرکز نظامی مهم است که در این میدان طیاره‌های مهم جنگی و ترانسپورتی مانند A-10, F-16s ,E-11s,C-130s ,KC-135s جابه‌جا شده‌اند.

در ماه جاری این دومین حمله پس از حملۀ خوست است که طالبان بر پایگاه‌های نظامی انجام می‌دهند که در آن‌ها نیروهای خارجی حضور دارند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیوی آزادی گفت که میدان هوایی کندهار را به این دلیل هدف قرار دادند که طیاره‌هایی که ولسوالی ارغنداب را بمباردمان کردند، از همین میدان برخواسته بودند.

مجاهد می‌گوید: “اگر حملات می‌کنند، باید مسؤولیت اش را بپذیرند.، برای ما مهم نیست که در آنجا کی حضور ندارد و کی ندارد.”

به گونۀ آشکارا این حمله‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که جو بایدن، رئیس جمهور خروج تمام نیروهای خارجی از افغانستان را تا اول ماه می از لحاظ لوژیستیکی دشوار دانست.
ازادی رادیو
۲۰۲۱/۸/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x