حکومت خادم رعیت است!

در تعالیم دین مبارک و مقدس اسلام بر حقوق بندگان تأکید فراوانی شده است، مخصوصاً در رابطه با حاکم و رعیت – یعنی زمانی که شخصی بر مردم یا ملت بزرگ به عنوان حاکم، والی، امیر، خلیفه یا حداقل بر یک نفر به عنوان آمر منصوب شود، مسئولیت و تکلیف آن شخص بسیار زیاد است.

علاوه بر این، ما به عنوان یک ملت مسلمان متدین، که ایمان و اعتقاد راسخ به تعالیم اسلام داریم، لازم است رهبران ما هرگز این مسئولیت را فراموش نکنند.

به عبارت دیگر، لازم است تا هر مقام حکومتی خود را خدمتگزار رعایا بداند و به یاد داشته باشد که هر چه مقامش بالاتر باشد و بر بسیاری از مردم حکومت کند، مسئولیت او بیشتر و سنگین تر می شود.

زمانی که حاکمی موظف به خدمت به رعیت باشد، هرگز روزی را فراموش نکند که در میدان عدل الله، دست همان رعیت است و گریبان او.

حاکمان باید با رعایای خود صادق باشند، با آنان با صداقت کامل رفتار کنند، آنان را به سوی خیر و منفعت تشویق کنند و از امکانات و ابزار حکومتی تنها برای سهولت خود استفاده نکنند، از خیانت در بیت المال خودداری کند، در اخذ مالیات و زکات به مردم دلسوزی کند و بویژه روند اسنادی را که بر اساس قوانین دولتی به مردم تحمیل شده است تسهیل کند.

مانند گرفتن تذکره، پاسپورت، گرفتن جواز برای فعالیت های مختلف، تهیه اسناد تعلیمی، اجرای مقررات حمل و نقل، خدمات عدالتی و ….

و اگر انسان در پرتو ایمان و تقوا با خود تعمق و محاسبه کند، باور می کند که شاید فردای قیامت، تمام این حکومت جواب ناراحتی کسی را داده نمیتواند که در زمان گرفتن یک سند عادی مانند تذکره ناراحت شده، یا در پوسته های امنیتی با چوب یا کلمه ای به ناحق ضربه خورده باشد.

خلاصه اینکه حکومت داری مسئولیت بسیار بزرگ و بسیار سنگین است، که در روز قیامت باعث شرمندگی و پشیمانی زیادی است.

بر این اساس لازم است هر مسئولی خود را خادم مردم و جایگاه خود را امتحان بسیار خطرناک بداند و هرگز فراموش نکند ساعتی را که در برابر خالق و اربابش  ذره ذره حساب پس خواهد داد.

روزنامه شریعت

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x