حکومت طالبان: افغانستان سرحد رسمی و نقطه صفری با پاکستان ندارد

نورالله نوری، سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل حکومت طالبان می‌گوید که بین افغانستان و پاکستان فقط یک خط فرضی وجود دارد و این دو کشور مرز رسمی و نقطه صفری ندارند.

او که روز جمعه به تورخم رفته بود، نیز گفته که آنها متوجۀ تنش‌ها و چالش‌های به گفتۀ او مربوط به “خط فرضی” شده اند و در تلاش اند تا مشکلات پیش آمده در تورخم و اسپین بولدک را حل کنند.

ویدیوی این اظهارات نورالله نوری را وزارت سرحدات، اقوام و قبایل حکومت طالبان در صفحۀ ایکس، توییتر سابق خود منتشر کرده است.

او افزوده است:

“به طور خاص ما با پاکستان خط فرضی دیورند را داریم، ما با آنها مرز رسمی و نقطۀ صفری نداریم، این یک خط فرضی بین ما و آنها است. اگر در این امتداد آن مشکلی به میان می‌آید، قسمی که در دروازه‌های تورخم و سپین بولدک ایجاد شده، هرچند هر طرف سیاست خودش را دارد، اما ما کاملاً متوجه حل این مشکلات هستیم.”

این مقام بلندپایۀ حکومت طالبان این اظهارات را در حالی بیان می‌کند که در دروازه‌های ایجاد شده در امتداد خط دیورند به شمول تورخم و سپین بولدک، مشکلاتی به میان می‌آید و پاکستان هر از گاهی این راه‌ها را بسته می‌کند و برای این اقداماتش دلایلی مختلفی ارائه می‌کند.

تنها در ماه جاری میلادی پاکستان برای نزدیک به ده روز دروازه‌های ساخته شده در خط دیورند را به روی موترهای باربری بسته کرد و از رانندگان تقاضای ویزای پاکستان و پاسپورت را داشت.

از سوی دیگر بیش از صد روز می‌شود که در چمن در آن سوی خط دیورند، اعتراضات مردمی آغاز شده است.

آنها با تصمیم حکومت موقت پاکستان مبنی بر اینکه فقط کسانی که پاسپورت و ویزا دارند می‌توانند به دو طرف دروازه سپین بولدک-چمن رفت و آمد کنند، مخالفت کردند.

معترضان می‌گویند که به هیچ وجه این تصمیم را قبول ندارند و تا زمانی که حکومت پاکستان تصمیمش را پس نگیرد، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

حکومت موقت پاکستان مدعی است که هدف‌ از تاکیدش بر سفر از راه‌های قانونی مبارزه با تروریزم است.

پیش از این هم امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان نیز در گفت‌وگو با بی بی سی خط دیورند را خط فرضی خوانده و گفته بود که حکومت آنها به تنهایی نمی‌تواند در مورد خط فرضی دیورند تصمیم بگیرد و نه هم آن را به رسمیت می‌شناسد.

متقی افزود که مردم دو طرف خط دیورند می‌توانند در این باره تصمیم بگیرند.

این در حالی است که در جریان بیست سال گذشته یعنی در زمان نظام جمهوری و قبل از آن، حکومت‌های افغانستان خط دیورند را به رسمیت نمی‌شناختند و اعلام کرده بودند که این یک تصمیم غیر رسمی است که بر مردم دو طرف خط دیورند تحمیل شده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x