خواست شورای امنیت برای لغو محدودیت‌ها بر بانوان در افغانستان

شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست خصوصی، خواهان لغو فوری تصمیم حکومت سرپرست در باره تعلیق کار و آموزش بانوان در افغانستان، شده است.

در بیانیه پایانی این نشست که ویژه افغانستان بود، آمده است که طالبان باید بر تعهدات شان در برابر بانوان و دختران افغانستان پابند باشند.

ایشیکان کیمی هیرو، نماینده دایمی جاپان در سازمان ملل متحد، می‌گوید که برای دستیابی به یک گفت‌وگوی سیاسی فراگیر، حضور کامل و برابر زنان در افغانستان، نیاز است.

نماینده دایمی جاپان در سازمان ملل متحد گفته است: «ما از طالبان خواستیم که بی‌درنگ تمامی تصمیم‌های محدود کننده در برابر زنان و دختران را لغو کنند و به تعهدات شان در قطع‌نامه ۲۵۹۳ شورای امنیت پابند باشند و به حقوق زنان و دختران احترام بگذارند و حضور برابر و معنادار بانوان در تمامی بخش‌های جامعه، از سیاست و اقتصاد گرفته تا آموزش و فضای عمومی فراهم شود.»

این نشست با اشتراک نمایندگان یازده کشور به شمول امریکا، بریتانیا، فرانسه و جاپان برگزار شده بود.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دایمی ایالات متحده امریکا در سازمان ملل متحد، گفته است: «امروز در کنار دیگر اعضای این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد از طالبان می‌خواهد که به گونه فوری اقدامات شان را در برابر زنان و دختران افغان لغو کند.»

نمایندگی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد نوشته است: «حمایت یک پارچه و ملموس شورای امنیت سازمان ملل از مردم افغانستان هرگز به این اندازه حیاتی نبوده است.»

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌گوید که حکومت سرپرست تمامی کارهایش را بربنیاد شریعت عملی می‌کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، به طلوع‌نیوز گفت: «امارت اسلامی نگرانی‌های کشورها و سازمان‌های جهان را می‌بیند اما امارت اسلامی مسوولیت دارد در قبال دین و ارزش‌های اسلامی و منافع علیای کشور خود که تمام امورات مطابق اصول اسلامی و احکام شرعی تنظیم نماید.»

همزمان با این، شماری از عالمان دین خواهان از میان برداشتن تعلیق کار و آموزش بانوان در کشور هستند.

عبدالله احسانی، رییس اجرایی مجمع علما، گفت: «امارت اسلامی باید برای بانوان زمینه کاری را در افغانستان فراهم کند.»

عبدالقادر قانع، آگاه مسایل سیاسی و عالم دین، گفت: «زن‌های که آن‌ها مجبور هستند نیازمند هستند که کار کنند شغل بکنند و زمینه کاری را برای آنها فراهم کند.»

نشست روز جمعه شورای امنیت سازمان ملل متحد به پیشنهاد جاپان و امارات متحده عربی در باره اوضاع افغانستان برگزار شده بود که تمام اعضای آن بر رفع محدودیت بر بانوان در افغانستان، تاکید کردند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x