وولکر تورک کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر از طالبان خواسته که ظریفه یعقوبی فعال حقوق زن و همکاران او را از توقیف، رها کنند.گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان نیز از این اقدام طالبان انتقاد کرده است. وولکر تورک کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید، طالبان روز پنجشنبه ظریفه یعقوبی و چهار تن دیگر را درجریان یک کنفرانس مدنی بازداشت کرده اند.
او شام دیروز در حساب تویترش از ظریفه یعقوبی نام نگرفت، اما دفتر ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان ( یوناما) در اعلامیه گفته که در باره وضعیت ظریفه یعقوبی با طالبان تماس های برقرار شده است. کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید که از حکومت طالبان می خواهد که حقوق بشری را رعایت کنند و این اطمینان را بدست آورند که همه بازداشت های آنها بر بنیاد قانون و رعایت حقوق بشر باشد.
در این حال، ماموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به روز جمعه در حساب تویترش نوشته که همه افغانها بدون ترس از ارعاب و بازداشت، حق اساسی برای تجمع مسالمت آمیز و آزادی بیان و عقیده را، دارند. ضمنا، ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان هم با خواست کمیشنر عالی حقوق بشر و دفتر یوناما هم صدای شده و با نشر بیانیه در تویترش خواستار حق آزادی اجتماع و بیان برای همه اتباع شده است.
او تاکید کرد که اگر فردی دستگیر می شود، باید بر اساس قانون باشد و حقوق فرد دستگیر شده رعایت شود. همزمان تعدادی از فعالان حقوق بشر بر طالبان اتهام وارد می کنند که آنها ظریفه یعقوبی و همکارانش را روز پنجشنبه در جریان یک کنفرانس در کابل دستگیر کردند.
ریچارد بنیت: اگر فردی دستگیر می شود، باید بر اساس قانون باشد و حقوق فرد دستگیر شده رعایت شود. آنها مدعی اند که در میان دستگیر شدگان خبرنگاران هم شامل اند.
ثریا پیکان یک فعال حقوق زن شام جمعه در صحبتی با رادیو آزادی گفت، حکومت طالبان برای حل مشکل مردم هیچ گونه توجه ندارد. «در افغانستان هیچ کس حق گردهمایی، دایر کردن کنفرانس ها و حق دادخواهی را ندارد. این عمل در مغایرت با حقوق بشر و همچنان معیار های جهانی است. حکومت های عادل به خواست مردم خود گوش فراداده و خواست برحق مردم خود را رعایت می نماید.»
رادیو آزادی تلاش کرد که در این باره نظر طالبان را بگیرد ، اما با وجود تلاش های مکرر موفق به این کار نشد. طالبان از آغاز حاکمیت شان متهم اند که بر حقوق بشری افغانها به ویژه حقوق زنان محدویت وضع کرده اند.
منع دختران بالاتر از صنوف ششم به مکتب، گرفتن حق کار از زنان در ادارات و منع سفر آنها از جمله محدودیت ها اند که طالبان را به سطح بین المللی منزوی کرده است. جامعه جهانی روی این دلیل تاکنون حکومت طالبان را به رسمیت نه شناخته اند.