محمد صادق خان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان چنین نوشته است:
امروز با رابین رافائل، دیپلمات سابق آمریکایی و دوست پاکستان و افغانستان، دیدار کردم. ما گفتوگویی آگاهانه درباره وضعیت منطقه با محوریت افغانستان داشتیم.
قابل ذکر است که رابین رافل در سال ۲۰۱۴ به خاطر بیان دیدگاههای حمایت گرایانه اش از پاکستان و دیدارش همراه با ملا عمر، زیر ذرهبین پلیس فدرال آمریکا ( اف.بی.آی) قرار گرفته بود.
براساس نوشته خبرگزاری فرانسه، رابین رافل، دیپلمات کهنهکار و باسابقه وزارت امور خارجه آمریکا و کارشناس مسائل پاکستان به خاطر تحقیقات درباره جرایم ضد اطلاعاتی تحت کنترل اف.بی.آی قرار گرفته بود.
واشنگتنپست هم به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت: اف.بی.آی هم در همان سال ذکر شده منزل وی را در شما غرب واشنگتن و دفترش را مورد تفحص قرار داد.
دو تن از مقامهای وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بودند که این تحقیقات بخشی از عملیات ضد جاسوسی است چرا که احتمال میرود این زن به نیابت از کشورهای خارجی دست به جاسوسی زده باشد.
نیویورک تایمز در گزارش خود نوشت: «روابط دیرینه او با دولت پاکستان، باعث شده که در هند – رقیب سرسخت پاکستان – مورد انتقاد قرار گیرد. در حالی که روابط هند و آمریکا در دوران ریاستجمهوری بوش و اوباما نزدیکتر شده، رسانههای هندی در هفتههای اخیر به شدت این پرونده جاسوسی را پوشش دادهاند. روزنامه تایمز آو ایندیا، خانم رافل را فردی توصیف کرده که ‘بهطور آشکار طرفدار پاکستان’ بوده و ‘خصومت بیمارگونهای با هند داشت که آن را پنهان نمیکرد.’»
اما سال 2016 پلیس فدرال آمریکا بیان داشت که به دلیل نیافتن مدارک لازم دال بر جاسوسی “رابین رافائل” نماینده پیشین وزارت خارجه آمریکا در پاکستان، دادگاه اقدامات لازم جهت پایان اتهام جاسوسی وی را اعلام کرد.
این زن در حال حاضر 78 ساله است و یک دیپلمات کهنهکار آمریکا و از کارشناسان مسائل افغانستان و پاکستان به حساب می رود.