رئیس جمهور پاکستان: میزبانی از افغانها، مسئولیت سنگینی است!

عارف علوی، رئیس‌جمهور پاکستان در طی مصاحبه ای با صدای امریکا بخش اردو اظهار داشت که که کشورش قریب به به چهار دهه مسئولیت بزرگی را در میزبانی از افغان‌ها به دوش کشیده است.

علوی در این مصاحبه از تصمیم اسلام آباد مبنی بر اخراج افغان های مقیم پاکستان بدون اسناد قانونی، دفاع کرد.

او گفت که پناه دادن به شهروندان کشور همسایه به شدت بر اقتصاد و فرهنگ کشورش تأثیر گذاشته است.

من فکر می کنم که این یک مسئولیت بزرگ برای پاکستان بوده است. ما 30 الی 40 سال است که به 3.5 میلیون نفر پناه داده ایم. آنها برادران افغان و مسلمان ما هستند و این به شدت بر اقتصاد و معیشت ما تأثیر گذاشته است. دلیل آنکه وقتی همه این افراد دارای وظایف و شغل مناسب شدند، نیروی کار پاکستان 80 تا 100 میلیون نفر است و از این تعداد 3.5 میلیون نفر افغان هستند و این بر قسمت کار و نیروی کار بر شهروندان ما تاثیر دارد.

علوی با اشاره به ورود انبوه سلاح به پاکستان پس از جنگ شوروی در افغانستان گفت: «گفته می‌شود که فرهنگ کلاشینکف در اینجا با حضور افغان‌ها افزایش یافته است.»

پاکستان میزبان بیش از 4 میلیون افغان است که تقریباً 1.7 میلیون آنها فاقد مدارک قانونی برای اقامت هستند. بر اساس گزارش کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل، این کشور در حال حاضر میزبان حدود 1.4 میلیون پناهجوی افغان ثبت شده قانونی و نزدیک به 900 هزار مهاجر به عنوان مهاجر اقتصادی است.

آقای علوی که یک وظیفه عمدتاً تشریفاتی در حکومت این کشور دارد، شکایت نمود که جامعه بین‌الملل حمایت کافی برای میزبانی از یکی از بزرگترین جمعیت پناهندگان جهان به پاکستان ارائه نکرده است.

علوی در پاسخ به این سوال که آیا اخراج افغان‌ها اقدامی تلافی‌جویانه در برابر عدم اقدام طالبان علیه تروریسم فرامرزی است، علوی این دو موضوع را «مشکل همزمان» خواند.

علوی در پایان عنوان کرد که نمی‌داند چرا طالبان نگرانی‌های پاکستان را کاهش نداده‌اند، اما خاطرنشان کرد که کانال‌های ارتباطی نظامی و دیپلماتیک همچنان باز است.
http://surl.li/nfxer

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x