رویدادهای ضد امنیت و حمله‌های طالبان؛ در ۲۴ساعت ۱۹تن جان باختند

در یک شبانه‌روز گذشته در افغانستان دست‌کم ۱۹ تن در حمله‌های تهاجمی طالبان و رویدادهای ضد امنیت جان‌های شان را ازدست داده‌اند.

بربنیاد آمارها، در این مدت ۱۲ تن زخمی شده‌اند و ۱۵ تن از نیروهای مرزی اسیر شده‌اند.

جان‌باخته‌گان این رویدادها، ۱۶نظامیی، یک کودک و دو غیرنظامی استند.

بیش‌ترین تلفات مربوط به ولایت هرات است که در حملۀ طالبان بر دو پاسگاه امنیتی در ولسوالی‌های غوریان و کهسان هرات نُه تن از نیروهای مرزی جان باختند و به‌گفتۀ منابع محلی، دو پاسگاه نیروهای امنیتی به‌دست طالبان سقوط کرده‌اند و پانزده سرباز مرزی اسیر شده‌اند.

صادق قادری، نماینده مردم هرات در مجلس نماینده‌‎گان گفت: «به تعداد ده تن از نیروهای امنیتی کشته و زخمی و یک تعداد شان اسیر شدند که این حملات در هرات و شماری از ولایت‌ها نگران کننده است.»

در حملۀ طالبان بر یک مراسم عروسی در ولسوالی بغلان مرکزی یک سرباز ارتش و یک کودک جان باختند. در درگیری متقابل به طالبان نیز تلفات وارد شده‌است.

جاوید بشارت، سخن‌گوی پولیس بغلان بیان داشت: «حملۀ شان توسط نیروهای امنیتی دفع می‌شود و پنج تن از مخالفین هم کشته می‌شود.»

در رویدادهای ضد امنیت و حمله‌های دیگر طالبان در ولایت‌های ننگرهار، سرپل، فاریاب، کندهار و بلخ هشت تن از نیروهای دولتی و دوغیرنظامی جان باختند و شش نظامی و شش غیرنظامی زخم برداشته‌اند.

روح‌الله احمدزی، سخن‌گوی وزارت دفاع ملی اظهار داشت: «نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تحرکات شان را دفع کرده‌اند و در جریان عملیات ما هم تلفات سنگین برای شان وارد شده است.»

عالمان دین می‌گویند که ادامۀ خشونت‌ها از سوی طرف‌های درگیر پذیرفتنی نیست و تمامی طرف‌ها باید با احترام به ماه رمضانِ پیش رو، از خشونت دست بردارند.

مولوی سردار زدران، عالم دین بیان داشت: «اگر در ماه رمضان از این فرصت استفاده کنند و آتش‌بس کنند، نشان می‌دهند که به مردم احترام دارند و طرف‌دار صلح استند.»

همزمان با این باشنده‌گان بغلان امروز در نشستی، از طرف‌های درگیر خواستند که آتش‌بس کنند.

داکتر صفدر محسنی، رییس شورای ولایت بغلان تصریح کرد: «وقتی‌که صاحب صلح با عزت شویم ما صاحب انکشاف و پیشرفت در کشور می‌شویم.»

حالا که چشم امید شهروندان کشور به نشست استانبول دربارۀ صلح دوخته شده‌است، همه انتظار دارند که این نشست به جنگ در افغانستان نقطه پایان بگذارد و دامنه خشونت‌‎ها از کشور برچیده شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x