سازمان جهانی مهاجرت: ٪۵۹ جمعیت افغانستان وابسته به کمک‌های بشری استند

سازمان جهانی مهاجرت در تازه‌ترین گزارش‌اش می‌گوید که نزدیک به ۲۴.۵ میلیون انسان در افغانستان که ۵۹ درصد جمعیت این کشور را می‌سازند در زنده‌گی روزمره شان به کمک‌های اضطراری و جهانی وابسته هستند.

بربنیاد این گزارش، از ماه اگست سال ۲۰۲۱ بدینسو به گونه تخمینی تمامی شهروندان افغانستان در فقر بسر می‌برند و این کشور با خطر فروپاشی نظامند روبه‌رو است.

در بخش از این گزارش آمده است: «مردمی که در ۳۴ ولایت افغانستان زنده‌گی می‌کنند به کمک‌های اضطراری نیاز دارند. ارائه خدمات پایه به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و برنامه‌های توسعه‌یی به حالت تعلیق درآمده است. شوک‌های اقتصادی و زیست‌محیطی مداوم منجر به کاهش قابل توجه درآمد، کاهش جریان‌های حواله‌ای و افزایش قیمت‌ها مواد غذایی و سایر کالاها شده است.»

سازمان جهانی مهاجریت، وضعیت در افغانستان را فاجعه‌بار خوانده و خواستار پشتیبانی پایدار از افغانستان شده است.

در همین حال، یک آگاه مسایل اقتصادی، وابستگی بیش از نیم از جمعیت افغانستان را به کمک‌ها جامعه جهانی نگران کننده می‌داند.

سید مسعود، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «دومین نقطه از این بسیار عمده این است که نوع فلج بودن حرکات اقتصاد است بخصوص حرکت صنعت و زراعت فقر را دامن می‌زند و ۶۵ درصد از سکتور خدمات در حالت بیکاری رفته است.»

از سویی هم، رییس پیشین اتحادیه بانک‌های افغانستان می‌گوید که محدود شدن روابط بانکی افغانستان با جهان بر انتقال کمک‌‌ نهادهای مددرسان اثر منفی می‌گذارد و میزان فقر در کشور را افزایش خواهد داد.

سیر قریشی، رییس پیشین اتحادیه بانک‌های افغانستان گفت: «اگر چنین شرایط دوام پیدا کند این می‌تواند که در نهایت بالای فعالیت‌های اقتصادی اثر منفی داشته باشد، در پهلوی این سطح فقر که هر روز در حالت بدتر شدن است سطح بیکاری و سطح قدرت خرید مردم می‌تواند بیشتر این را متاثر بسازد.»

این درحالی‌ست که سرازیر شدن سیلاب‌ها، بسیاری باشنده‌های کشور به ویژه کشاورزان را آسیب رسانده است.

برخی از باشنده‌گان پایتخت می‌گویند که از یک سال بدینسو، بیشتر با چالش‌های اقتصادی روبه‌رو اند.

رمضان، باشنده کابل گفت: «کاروبار نیست، در طول یک سال کار صفر شده روز به روز وضعیت مردم بدتر شده می‌رود.»

محمد نبی، باشنده کابل گفت: «شبانه که خانه می‌روم پنجاه روپیه را به خانه می‌دهم بچه‌هایم می‌گویند پول مکتب‌ام کاغذ‌ام و قلم‌ام خلاص.»

سازمان بین المللی مهاجرت در گزارش‌اش افزوده است که این سازمان در یک سال گذشته، به بیش از یک میلیون و سه‌صد هزار تن در افغانستان مواد غذایی، سرپناه و خدمات بهداشتی فراهم کرده است و به کمک‌های در این ادامه خواهد داد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x