سازمان ملل: از دسامبر 2021، 1.8 میلیارد دالر به افغانستان کمک شده است

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که از ماه دسامبر ۲۰۲۱ ، پس از ایجاد میکانیزم انتقال پول نقد به افغانستان، در حدود یک سال گذشته۱.۸ میلیارد دالر پول نقد به این کشور انتقال داده است. اعلامیۀ یوناما یا دفترهیئت معاونت ملل متحد در افغانستان می گوید که این پول برای مصارف نهادهای مربوطه سازمان ملل متحد است.

در خبرنامه گفته شده که هیچ پولی در اختیار طالبان و حاکمان فعلی افغانستان و یا د افغانستان بانک ( بانک مرکزی ) این کشور قرار نمی گیرد و همه کمک ها توسط اداره های سازمان ملل متحد و موسسات مدد رسانی مصرف می شود. ستیفن دوجاریک سخنگوی سرمنشی ملل متحد درنشت خبری اواخر دوشنبه دربارۀ گزارش های توقف پروازهای انتقال پول به کابل اظهار بی خبری کرد ولی دربارۀ پول انتقال شده وضاحت داد.

“ما پول نقد به افغانستان انتقال داده ایم از موثریت برنامه های کمک بشردوستانه خود مطمین شویم.هیچ پولی به بانک مرکزی افغانستان ویا حکومت سپرده نشده تا به ملل متحد توزیع کنند. این پول دریک بانک خصوصی وحساب های ملل متحد نگهداری شده وصرف برای استفادۀ ملل متحد است.”

در ادامه اعلامیه آمده که مقدار پول نقدی که به افغانستان منتقل می شود، با برنامه کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان متناسب است و اگر مقدار کمک های را که سازمان ملل متحد فراهم می کند کاهش یابد، مقدار پول نقدی که منتقل می شود نیز کمتر می شود.

در خبرنامه آمده که روند فعلی انتقال پول نقد به افغانستان، عملی ترین وسیله برای حصول اطمینان از برنامه های ملل متحد در افغانستان است تا به میلیون ها شهروند افغانستان به شمول زنان و کودکان کمک های فوری فراهم شود و به آنها رسیده گی صورت گیرد.اوایل این هفته مارتین گریفتیس معاون سرمنشی و رئیس اداره هماهنگی کمک های بشری سازمان ملل متحد از توقف پرواز های سازمان ملل متحد به کابل، که پول نقد را انتقال می دادند، خبر داده بود.

این پرواز ها پس از ممنوعیت کار زنان در اداره های غیر دولتی و سایر محدودیت های کاری و آموزشی برزنان افغان متوقف شده است.اما در خبرنامه روز دوشنبه سازمان ملل متحد در این مورد جزئیات داده نشد. انوارالحق احدی یکی از اعضای صندوق امانت افغانستان در سویس هم ناوقت روز دوشنبه به رادیو آزادی تائید کرد که با توقف پرواز های سازمان ملل متحد٬ روند انتقال پول به کابل نیز تا جای با مشکل روبرو شده است.

یوناما یا دفتر معاونت سازمان ملل در کابل در حالی در مورد انتقال و وجه مصرف حدود یک اعشاریه ۸ میلیارد دالر در حدود بیش از یک سال به افغانستان توضیح داده است که انتقاد های از سوی شماری از مردم و نیز ناظران مبنی بر عدم رسیدن کمک ها به مستحقین صورت گرفته است.

اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان ( سیگار ) در یکی از گزارش های که در ماه اکتوبر ۲۰۲۲ به نشر سپرده بود) انتقاد کرد که هرچند امریکا برای رسیدگی به نیازهای فوری در افغانستان بعد از اگست ۲۰۲۱ بیش از یک میلیارد دالر کمک کرده٬ اما هنوز در مورد موثریت این کمک ها چیزی گفته نمی تواند. سیگار اظهار نگرانی کرده بود که این پول ها پیش از رسیدن به مستحقین امکان دارد به دست دیگران افتیده ضایع شود.

(رادیو آزادی /9 جنوری 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x