سراج الدین حقانی در تلاش است کنترل پروژه انتقال گاز تاپی را به دست آورد

به گزارش تلگراف اندیا، اختلاف مقام‌های طالبان سر تقسیم مناصب پردرآمد نسبت به گذشته بیشتر شده و در این رابطه میان سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان، و ملا برادر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، اختلاف‌های جدی بروز کرده است. در گزارش شورای امنیت آمده با اینکه برادر در دولت «نفوذ کمتری» دارد، همچنان از حمایت ادارات ولایات جنوبی برخوردار است.

علاوه بر این، او به دنبال کنترل روند به رسمیت شناختن طالبان، آزادسازی دارایی‌های افغانستان در خارج از این کشور و افزایش کمک‌های خارجی است.

درگیری‌ها و رقابت این دو سر پست‌های دولتی و کنترل منابع مالی و طبیعی و کانال‌های قاچاق کالاهای تجاری است و بزرگ‌ترین شکاف رقابتی میان دو پایگاه اصلی قدرت در قندهار و کابل را به وجود آمده است. گروه قندهار عمدتا متشکل از ملاهای وفادار به هبت‌الله آخوندزاده است، در حالی که در جناح مستقر در کابل، بسیاری از اعضای کابینه حضور دارند؛ از جمله حقانی، سرپرست وزارت داخله، ملا محمد یعقوب، سرپرست وزارت دفاع و همچنین چهره خاموش اما فعال طالبان عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات این گروه.

به گزارش شورای امنیت، قندهاری‌ها انزواطلب، از نظر مذهبی محافظه‌کارتر و در امور بین‌الملل بی‌تحرک‌اند. در حالی که پایگاه قدرت در کابل خود را عمل‌گراتر و مایل به مشارکت بین‌المللی در ازای به رسمیت شناختن و کمک‌های اقتصادی نشان می‌دهد؛ اگرچه اقدام‌های آن‌ها تا امروز از دیدگاه‌ها یا سیاست‌های معتدل‌تر آنان شواهد زیادی ارائه نمی‌دهد.

گزارش تازه شورای امنیت سازمان ملل نشان می‌دهد که در کنار اختلاف‌های درونی طالبان برای کسب مناصب مهم و راهبردی در کابینه این گروه، تلاش سران این گروه برای کنترل مجراهای درآمدزا حاکی از زراندوزی رهبران طالبان است؛ دقیقا شبیه آنچه اکثر مقام‌های سیاسی افغانستان طی ۲۰ سال حکومت جمهوریت در جست‌وجوی آن بودند.

کنترل پروژه میلیارد دالری تاپی برای سران طالبان درآمدی میلیون دالری به همراه خواهد داشت و در صورت آغاز پروژه در داخل خاک افغانستان، تنها گرفتن پروژه‌های جانبی، لوجستیک، تامین امنیت، استخدام کارگر (حدود ۲۰ هزار نفر) و… می‌توانند مبالغ کلانی به جیب طالبان سرازیر کنند.

تخمین زده شده که هزینه کل پروژه حدود ۱۲ میلیارد دالر باشد. از مجموع ۱۸۱۴ کیلومتر طول این پروژه، ۸۱۶ کیلومتر داخل خاک افغانستان است و از چندین ولایت جنوب غربی افغانستان مانند هرات، فراه و هلمند گذر خواهد کرد. در کنار آن، کابل ۵۰۰ کیلو ولتی انتقال برق ترکمنستان نیز همراه با خط لوله گاز تا پاکستان کشیده خواهد شد و در درازمدت، خط آهن ترکمنستان از مرز تروغندی تا سپین بولک نیز در همین مسیر ساخته خواهد شد. البته هنوز مشخص نشده که کلنگ آغاز به کار پروژه تاپی در داخل خاک افغانستان چه زمان به زمین خواهد خورد اما تلاش‌های طالبان نشان می‌دهد که زمان زیادی به آغاز این پروژه نمانده است.

(تلگراف اندیا / 11 جون 2023)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x