سردگمی جهان توسط امریکا با اغاز جنگ 2001

با گذشت 21 سال از وقایع 11 سپتامبر 2001، آمریکا جنگ هایی را در سرتاسر جهان به نام “ضد تروریسم” آغاز کرده است که هزینه های زیادی را برای جهان به همراه داشته است. به گفته مردم بسیاری از کشورها، این جنگ توسط آمریکا به جای از بین بردن تروریسم، باعث یک سری نتایج بد شده است. به عنوان مثال، تلفات شدید و گسترده افراد بی گناه، فجایع بزرگ انسانی، ناآرامی های اجتماعی مداوم و آسیب به محیط زندگی شده است.

در 21 سال گذشته، ایالات متحده جنگ و عملیات نظامی موسوم به «ضد تروریستی» را در افغانستان، عراق، پاکستان، سوریه و یمن آغاز کرده است. در ماه اوت سال گذشته نیروهای آمریکایی با عجله از افغانستان خارج شدند و به طولانی ترین جنگ تاریخ این کشور پایان دادند. اما جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در ماه اوت سال جاری گفت که ایالات متحده به “عملیات ضد تروریستی” در کشورهای خارجی از جمله افغانستان ادامه خواهد داد.

جنگ های آمریکا بهای سنگینی برای مردم دنیا داشته است. بر اساس اطلاعات موسسه واتسون برای امور بین‌الملل و روابط عمومی دانشگاه براون، جنگ‌هایی که پس از حادثه 11 سپتامبر توسط ایالات متحده آغاز شد، به طور مستقیم نزدیک به 930000 نفر را در افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه کشت و 38 میلیون نفر به کشور های دیگر آواره شدند. نیتا کرافورد، استاد علوم سیاسی دانشگاه بوستون، گفت که تعداد کشته شدگان ممکن است کم گرفته شده باشد.

به علاوه مصرف این جنگ ها را آمریکایی ها متحمل می شوند. پس از 11 سپتامبر، هزینه‌های نظامی ایالات متحده افزایش یافت، دولت فدرال با کسری مواجه شد و مصارف در حوزه‌های زندگی عمومی، از جمله صحت، تعلیم و حمل‌ونقل همچنان کاهش یافت. بی عدالتی اقتصادی آمریکا افزایش یافته و دو قطبی شدن سیاسی و شکاف اجتماعی این کشور شدیدتر شده است.

اگرچه دولت آمریکا اعلام کرده است که تعدادی از رهبران القاعده اسیر یا کشته شده اند، اما به اصطلاح جنگ در این کشور به جای ایجاد امنیت برای کشورهای درگیر، باعث سردرگمی و ترس می شود. پروفسور نجیب الله جامع از دانشگاه کابل افغانستان گفت که امریکا همواره سازمان های تروریستی را بر اساس منافع خود تعریف می کند و جنگ با تروریسم در افغانستان تنها بهانه ای برای گسترش سلطه این کشور است.

در سال 2003، آمریکا حمله خود به عراق را به بهانه «جنگ علیه تروریسم» توجیه کرد. آمریکا با زور رژیم صدام حسین را سرنگون کرد، در عراق هرج و مرج سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایجاد کرد و زمینه و شرایط را برای رشد نیروهای تروریستی فراهم کرد. گروه های افراطی از جمله داعش از این موقعیت استفاده کرده و امنیت منطقه را به خطر می اندازند.

همچنین نجیب جابری، استاد دانشکده حقوق دانشگاه عراق، واضح ساخت که آمریکا برای حفظ سلطه خود در جهان، ترور و هرج و مرج را تحت عنوان «ضد تروریسم» و «دموکراسی» ایجاد کرده است.

جنگ به رهبری ایالات متحده اغلب نتایج تلخی را به همراه داشته است، اما گروه های کمی در به اصطلاح “جنگ علیه تروریسم” پیروز شده اند. گزارش مرکز تحقیقات سیاست بین‌الملل ایالات متحده، که سال گذشته منتشر شد، نشان داد که از زمان آغاز “جنگ علیه تروریسم” در سال 2001، هزینه‌های نظامی آمریکا از 14 تریلیون دالر بوده است که یک سوم تا نیم آن به جیب قراردادی های دفاعی رفته است. چالمرز جانسون، کارشناس سیاسی آمریکایی، می‌گوید وقتی جنگ‌ها مفید می‌شوند، افزایش می‌یابند.

(سپوژمی)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x