شرکت‌های هواپیمایی از حریم هوایی افغانستان عبور نمی‌کنند

نگاهی به وب‎‌سایت فلایت رادار ۲۴ آشکار می‌کند که اغلب شرکت‌های هواپیمایی منطقه و جهان در دوران حاکمیت طالبان، از حریم هوایی افغانستان عبور نمی‌کنند.

فلایت رادار ۲۴ وب‌سایت و اپلیکیشنی است که موقعیت هواپیماهای مسافربری در سراسر جهان را به‌شکل زنده روی نقشه نمایش می‌دهد.

در این وب‌سایت و اپلیکیشن آن، اطلاعات لحظه‌به‌لحظه سرعت، ارتفاع و موقعیت هواپیماها در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد.

البته کاربران تنها به اطلاعات پروازهای تجاری دسترسی دارند و درباره پرواز هواپیماهای نظامی اطلاعاتی ارائه نمی‌شود.

در این وب‌سایت، دیده می‌شود که هواپیماها با نزدیک شدن به حریم هوایی افغانستان، مسیرشان را تغییر می‌دهند و به آسمان این کشور وارد نمی‌شوند.

گروه طالبان ۱۵ اگست ۲۰۲۱ حکومت جمهوری تحت حمایت غرب در افغانستان را ساقط کرد و با بهره‌گیری از گزینه نظامی، بر این کشور تسلط یافت. با این حال، پس از گذشت نزدیک به ۱۵ ماه از حاکمیت طالبان بر افغانستان، هیچ کشوری این گروه را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نشناخته است. گفته می‌شود امتناع شرکت‌های هواپیمایی برای عبور از حریم هوایی افغانستان به دلیل همین رسمیت نداشتن حاکمیت طالبان و امن نبودن حریم هوایی این کشور است.

هم اکنون از افغانستان به مقاصدی در ایران، پاکستان و امارات متحده عربی پروازهای مستقیم انجام می‌شود.

ملا حمیدالله آخوندزاده، سرپرست وزارت حمل‌ونقل طالبان، در نشست خبری سنبله ۱۴۰۱ خود در کابل، مدعی شد که نیروهای خارجی هنگام خروج از فرودگاه کابل، ۷۰ درصد از تجهیزات، تاسیسات و وسایل فنی این فرودگاه را تخریب کردند. او گفت که فرودگاه کابل با همکاری کارشناسانی از امارات متحده عربی و قطر، بازسازی شد.

در دولت سابق افغانستان، نیروهای خارجی مدیریت فرودگاه‌ها را به عهده داشتند. اینک طالبان مدیریت فرودگاه‌های کابل، هرات و قندهار را به یک شرکت اماراتی موسوم به گاک (GAAC) واگذار کرده‌اند. این شرکت عملیات نشست‌وبرخاست و سوخت‌گیری هواپیماها را هدایت می‌کند و به هواپیماها و مسافران خدمات فرودگاهی ارائه می‌دهد.

سرپرست وزارت حمل‌ونقل طالبان ادعا کرده که در یک سال اخیر، تعداد ۱۵ هزار و ۵۶۴ پرواز از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند و از محل آن، بیش از ۹۸۰ میلیون افغانی درآمد حاصل شده است. این در حالی است که بر اساس گزارش طلوع‌نیوز، در حکومت سابق، عواید سالانه عبور از حریم هوایی افغانستان بیش از پنج میلیارد افغانی بود.

شهروندان افغانستان چندین مورد از مشاهده هواپیماهای بدون‌سرنشین در بخش‌های از افغانستان را گزارش کرده‌اند. ایمن‌الظواهری، رهبر شبکه‌ القاعده که در منطقه دیپلمات‌نشین کابل اقامت داشت، در ماه مرداد، به‌ دستور جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، به وسیله یک فروند هواپیمای بی‌سرنشین کشته شد. پس از آن،‌ ملا یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع طالبان در یک نشست خبری در شهریور مدعی شد که هواپیماهای بی‌سرنشین آمریکایی از طریق حریم هوایی پاکستان به آسمان افغانستان وارد می‌شوند. او این کار را «تجاوز» به حریم هوایی افغانستان نامید.

(ایندپندنت / ۱۴ نومبر ۲۰۲۲)
 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x