شورای امنیت ملل متحد: طالبان توقعات ما را برآورده نکرده اند

شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه‌ای بر تعهد قوی خود به حمایت از حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان و همچنین حمایت مستمر از مردم این کشور تاکید کرد.

در قطعنامهٔ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر حمایت از یک افغانستان صلح‌آمیز، باثبات و مرفه تاکید شده و از عدم پیشرفت طالبان در مورد انتظارات این شورا ابراز نگرانی شده است.

در قطعنامه به طور مشخص بیان نشده که شورای امنیت چه انتظارات خاصی از طالبان حاکم در افغانستان دارد، اما سازمان ملل متحد همواره بر احترام به حقوق بشر به شمول حق کار و آموزش زنان، مشارکت با مفهوم زنان در همه عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، تشکیل یک حکومت فراگیر و عدم استفاده از افغانستان علیه کشورهای دیگر، تاکید کرده است.

طالبان می گویند که بر اساس “شریعت اسلامی و فرهنگ افغانی” به زنان اجازه کار و تحصیل می‌دهند و اجازه نمی‌دهند که دیگران از خاک افغانستان آسیب ببینند.

قطعنامهٔ شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین بر اهمیت مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان و حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان، اقلیت‌ها و افراد آسیب‌پذیر تاکید کرده است.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، محدودیت‌های زیادی را بر زنان و دختران در این کشور وضع کرده اند. این گروه مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم را تا “امر ثانی” تعطیل کرده و همچنان در ماه دسمبر ۲۰۲۲، دختران و زنان را از ادامۀ تحصیل در پوهنتون‌ها نیز تا “اطلاع ثانی” منع کردند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد اذعان کرده که یک رویکرد یکپارچه و متحد بین سیاسیون، نهادهای بشردوستانه و انکشافی در داخل و خارج از سیستم ملل متحد که منطبق با اساسات این شورا باشد، برای ایجاد و حفظ صلح در افغانستان حیاتی می‌باشد.

در قطعنامه از منشی عمومی سازمان ملل متحد خواسته شده که مطابق منشور این سازمان، حداکثر تا ۱۷ نوامبر سال جاری یک گزارش کامل و مستقلی را در مورد نگرانی‌های این شورا در هماهنگی و با مشورت با همه بازیگران سیاسی از جمله مقامات، زنان افغان، جامعه مدنی و کشورهای منطقه و جهان تهیه و به این شورا ارایه کند.

قطعنامه همچنان خواستار یک ارزیابی مستقل و سفارشات در زمینهٔ رویکردهای آینده ادارات ملل متحد و سایر نهادها شده تا راه حلی مناسبی برای چالش‌هایی پیدا شود که افغانستان اکنون با آن روبرو است.

کمک‌های بشردوستانه، وضعیت حقوق بشری به ویژه حقوق زنان، دختران، اقلیت‌های مذهبی و قومی، امنیت، تروریزم، مواد مخدر، بحران اقتصادی، اجتماعی، حکومت‌داری، حاکمیت قانون از جمله چالش‌هایی برشمرده شده است که افغانستان هم اکنون با آن روبرو است.

در همین حال شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز با صدور قطعنامه‌ای جداگانه، ماموریت هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) را برای یک‌سال دیگر تمدید کرد.

طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱دوباره بر افغانستان مسلط شدند و علاوه بر اعمال محدودیت های شدید بر زنان و دختران، یک حکومت تک حزبی که در آن هیچ زن وجود ندارد را ایجاد کردند.

تا اکنون هیچ کشوری حکومت گروه طالبان را به رسمیت نشناخته و ملل متحد به نصیر احمد فایق که از سوی حکومت پیشین افغانستان معرفی شده بود،‌ به صفت سرپرست نمایندگی افغانستان در این سازمان اعتبارنامه داده است.

(صدای امریکا /17 مارچ 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x