مجاهد: افغانستان امن است و باید به‌عنوان «منطقه‌ی امن» شناخته شود

 پس از نشر گزارش سالانه ایالات متحده امریکا در باره تروریزم، امارت اسلامی فعال بودن عناصر القاعده و داعش در افغانستان را رد کرده است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به طلوع‌نیوز گفته است که افغانستان در دو سال حاکمیت امارت اسلامی به هیچ کشوری تهدید نبوده است.

ذبیح الله مجاهد با تاکید بر موثریت پی‌کار امارت اسلامی در برابر داعش، گفت: «امارت اسلامی افغانستان به‌گونه‌ی جدی مبارزه خود را در برابر هر پدیده‌ای که ناامنی را در افغانستان دامن بزند، آغاز کرده و و موثر ایستادگی کرده، بنابراین افغانستان دیگر امن است. اظهار تشویش‌ها از خاک افغانستان بجا نیست، ما رد می‌کنیم. تمام کشورها باید افغانستان را به حیث منطقه‌ی امن بشناسند.»

این در حالی‌ست که وزارت خارجه امریکا در ۳۰ نوامبر سال روان میلادی با نشر گزارش سالانه هراس‌افگنی ۲۰۲۲، ادعا کرده است که القاعده، داعش و دیگر گروه‌های هراس‌افگن منطقه‌ای در افغانستان فعال باقی مانده‌اند.

در این گزارش به ادامه حمله‌های شاخه خراسان داعش در برابر غیرنظامیان در افغانستان نیز اشاره شده و از عدم وضاحت در توانایی امارت اسلامی برای جلوگیری از فعالیت گروه‌های هراس‌افگنی نیز انتقاد شده است.

در بخشی از این گزارش آمده: «در افغانستان، عناصر القاعده، داعش و دیگر گروه‌های هراس‌افگن منطقه‌ای در این کشور فعال باقی مانده‌اند. شاخه خراسان داعش به حمله‌های هراس‌افگنی در برابر غیرنظامیان افغان به‌ویژه اعضای جامعه شیعه این کشور و طالبان ادامه داده است. در سال ۲۰۲۲ میلادی، داعش خرسان حمله‌های فرامرزی خود را در پاکستان، تاجیکستان و ازبیکستان انجام داده و جاه‌طلبی خود را برای حمله به غرب نیز حفظ کرده است. القاعده و گروه‌های وابسته به آن، به‌ویژه القاعده در شبه قاره هند نیز همچنان قصد داشتند به ایالات متحده حمله کنند؛ اما فاقد توانایی حمله مستقیم به ایالات متحده از افغانستان بودند.»

اما آگاهان مسایل نظامی می‌گویند که گزارش سالانه ایالات متحده امریکا درباره هراس‌افگنی عاری از نظریات سیاسی این کشور در باره افغانستان نیست.

محمد زلمی افغان‌یار، آگاه مسایل نظامی به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «در تقابل سیاسی عدم تعریف منافع سیاسی مطرح بحث است؛ امروز جهان با ما در تقابل بخاطر عدم تطبیق پروژه‌های نیمه کاره شان در افغانستان هستند.»

اسدالله ندیم، آگاه دیگر مسایل نظامی گفت: «گزارش‌های وزارت خارجه امریکا که سالانه و ربع‌وار نشر می‌شود عاری از نظرات سیاسی یا موضع‌گیری‌های سیاسی حکومت امریکا نیست.»

این در حالی‌ست که پاکستان نیز همواره ادعا کرده که تحریک طالبان پاکستانی و دیگر گروه‌های هراس‌افگن در خاک افغانستان پناه‌گاه امن دارند؛ ادعای که همواره از سوی امارت اسلامی رد شده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x