محققین: افغانستان و بدنامی ارتش در فهرست وظایف جنرال منیر گنجانده شده است.

جنرال عاصم منیر در حالی به عنوان رئیس جدید ارتش پاکستان منصوب شد که محققان می گویند پاکستان از نظر سیاسی تقسیم شده و از نظر اقتصادی دچار رکود شده است. محققان می گویند که جنرال منیر در کنار اوضاع داخلی، روابط پاکستان با افغانستان، چین، آمریکا، عربستان سعودی و هند را نیز زیر نظر خواهد داشت. روزنامه داون پاکستان در سرمقاله خود می گوید که اگرچه پاکستان در حال حاضر درگیر مسائل است، اما ارتش نیازی به مداخله برای اصلاح وضعیت ندارد. این سرمقاله می گوید تجربیات سال های گذشته نشان داده است که «مداخلات با نیت خیر می تواند به کابوس تبدیل شود».

جنرال منیر در حالی این سمت را از جنرال قمر جاوید باجوا میگیرد که مفسران می گویند که انتقادات از ارتش پاکستان در سطح عمومی افزایش یافته است. یک روز قبل از اعلام انتصاب جنرال عاصم به جای جنرال باجوا در یک سخنرانی در نشستی در شهر راولپندی اعتراف کرد که ارتش به طور غیرقانونی در امور سیاسی پاکستان مداخله کرده است، اما در آینده این کار را نخواهد کرد. وی همچنین گفت که جدایی پاکستان شرقی و ایجاد بنگلادش نیز یک موضوع سیاسی است.

محسن داور، رهبر حزب جنبش ملی جمهوری خواه، نماینده مجلس ملی از وزیرستان شمالی و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، می گوید که زمان جنرال باجوا به عنوان رئیس ارتش یکی از «بدترین دوران های مداخلات نظامی» خواند. محققان می گویند که دخالت ارتش در امور سیاسی مانع از تقویت دموکراسی در پاکستان شده است.

حزب تحریک انصاف نخست وزیر سابق عمران خان که در زمان جنرال باجوا از ارتش انتقاد می کرد، از انتصاب جنرال منیر استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که تحت نظارت رهبران جدید، نیروهای ارتش “نقش قانونی” خود را ایفا کنند و برای تقویت حقوق قانونی و جمهوری در این کشور سودمند باشد.

مایکل کوگلمن، محقق امور آسیای جنوبی در مرکز ویلسون در واشنگتن، جدا کردن ارتش از سیاست پاکستان را دشوار می‌داند و می‌گوید که ارتش در چنین سطح عمیق و مدت طولانی در سیاست پاکستان دخالت داشته است. حذف ارتش از سیاست “تقریبا” غیرممکن خواهد بود.

حارث نواز ارتشی سابق می گوید که پاکستان به دلیل بی ثباتی سیاسی از جمله وضعیت بد اقتصادی با مشکلاتی مواجه است. وی گفت که وضعیت بد اقتصادی پاکستان می تواند بر بودجه ارتش تاثیر منفی بگذارد. حارث نواز می گوید که جنرال منیر روابط پاکستان با چین، آمریکا، عربستان سعودی و دیگر کشورها را زیر نظر خواهد داشت.

علاوه بر اوضاع سیاسی و اقتصادی، محققان می گویند که یکی از وظایف جنرال منیر جلوگیری از انتقاد به ارتش در دوره قبل در قضای مجازی خواهد بود. رسول بخش رئیس محقق می گوید که در شش ماه گذشته «تصویر» ارتش آسیب های زیادی دیده است و جنرال منیر در تلاش است تا اعتبار ارتش را در نزد مردم پاکستان بازگرداند.

وی گفت که اگر موضع ارتش در قبال احزاب سیاسی متعادل نباشد، رئیس جدید ارتش نیز با مشکل مواجه خواهد بود. داون در سرمقاله خود به نیروهای مسلح پاکستان به رهبری جنرال منیر توصیه می کند که تعیین سرنوشت کشور باید به مردم پاکستان، قوه قضائیه، دولت و پارلمان سپرده شود. بهترین توصیه برای نیروهای مسلح حفظ ثبات پاکستان در داخل و خارج است.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x