نگرانی‌ها از حضور گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان

برخی از شرکت کنندگان نشست “پیکار با هراس‌افگنی” از آنچه‌که حضور و فعالیت شماری از گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان می‌دانند، ابراز نگرانی کرده‌اند.

نماینده دایمی اسپانیا در سازمان ملل متحد، در این نشست بر جلوگیری از مبدل شدن افغانستان به لانه هراس‌افگنان تاکید ورزید.

نمایندگی دایمی افغانستان، کانادا، اسپانیا در سازمان ملل متحد و دانشگاه پرینستون به هدف پشتیبانی از “هفته پیکار با هراس‌افگنی”، نشستی را در مقر سازمان ملل برگزار کردند.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد، به این باور است که حضور گروه‌های هراس‌افگن به ویژه انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستانی به بخش‌های از افغانستان، این کشور را به پایگاه هراس‌افگنی مبدل خواهد کرد.

آقای فایق در این باره گفت: «نگرانی‌های فزاینده در مورد حضور بیش از ۲۰ گروه هراس‌افگن و جنگجویان گروه‌های هراس‌افگن خارجی در افغانستان، جابجایی تحریک طالبان پاکستان به ولایت‌های شمالی افغانستان و تهدیدات و چالش‌های امنیتی برای کشورهای منطقه، جهان و خود افغانستان وجود دارد و این موضوع هشدار می‌دهد که افغانستان یک‌بار دیگر به پناه‌گاه هراس‌افگنان تبدیل می‌شود اما این مورد به طور مداوم از سوی طالبان رد شده است.»

آنا خیمنز، معاون نماینده دایمی اسپانیا در سازمان ملل متحد، در این نشست گفت: «ما همچنان در مورد فعالیت‌های هراس‌افگنی از افغانستان بسیار نگران هستیم. نگرانی بزرگی در مورد حضور و فعالیت گروه‌های گونه‌گون هراس‌افگنی در افغانستان وجود دارد. ما گواه حملاتی در افغانستان بوده‌ایم که گروه‌های مذهبی و اقلیت‌های قومی را هدف قرار می‌دهند. در هر صورت افغانستان در آینده نباید به پایگاهی برای گروه‌های هراس‌افگن مبدل شود.»

اما سخنگوی امارت اسلامی بار دیگر حضور گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان را رد می‌کند و می‌افزاید که هیچ تهدیدی از خاک افغانستان متوجه جهان نخواهد بود.

ذبیح‌الله مجاهد گفت: «تشویش‌هایی که در این راستا وجود دارد، درست نیست. تأکید ما منافع اولیای ما و همچنان استراتیژی ما این است که خاک افغانستان علیه کسی تهدید نباشد، بلکه باید محور همکاری‌ها باشد، محور اقتصاد باشد و ثبات و صلح در اینجا دوام داشته باشد.»

اوضاع بشری کشور نیز بخشی از بحث‌های این نشست بود، نمایندگی دایمی کانادا در سازمان ملل متحد می‌گوید که متعهد به پشتیبانی از مردم افغانستان است و تا کنون ۱۴۳میلیون دالر در بخش‌های بشردوستانه کشوراش در افغانستان هزینه کرده است.

آنتونی هینتون، هماهنگ کننده سیاسی ماموریت دایمی کانادا در سازمان ملل متحد، در این نشست گفت: «کانادا به کمک خود به افغانستان ادامه می‌دهد و از ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی تااکنون، ما ۱۳.۵ میلیون دالر را از طریق برنامه ظرفیت‌سازی مبارزه با هراس‌افگنی برای ایجاد ظرفیت در شرکای منطقه‌ای در اطراف افغانستان و آسیا برای حذف فعالیت‌های هراس‌افگنی از افغانستان ارائه کرده‌ایم. ما همچنان از سال ۲۰۲۲ میلادی در مجموع حدود ۱۴۳میلیون دالر کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان ارائه کرده‌ایم و متعهد به ادامه پشتیبانی از مردم افغانستان هستیم.»

پیش از این، وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در اعلامیه‌ای نگرانی شان را از احتمال تهدیدهای هراس‌افگنان از خاک افغانستان ابراز کرده‌اند و از امارت اسلامی خواسته‌اند تا گام‌های جدی برای جلوگیری از تهدیدها بردارد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x