نگرانی مردم از حضور داعش در غرب کشور

در روزهای گذشته و به دنبال کشته شدن چندین فرد وابسته به گروه داعش و کشف مخفي‌گاه‌های این گروه در ولایت‌های حوزه‌ی غرب، نگرانی از آغاز ناامنی‌ها افزایش یافته است. شماری از باشندگان حوزه‌ی غرب کشور می‌گویند که حضور داعش در این حوزه برای همه کشور مایه‌ی نگرانی است.

آنان می‌افزایند که کشف چندین مخفي‌گاه و کشته شدن چندین عضو گروه داعش در ولایت‌های هرات و فراه نشان‌دهنده‌ی این است که داعش رسما در حوزه‌ی غرب حضور فزیکی دارد و ممکن است سبب افزایش ناآرامی‌ها در کشور شود. آنان تاکید می‌کنند که مسوولان امنیتی طالبان باید در مورد تامین امنیت و نابودی افراد گروه داعش توجه جدی نمایند.

عبدالحلیم باشنده‌ی شهر فراه در این باره می‌گوید: «واقعن ما خیلی نگران هستیم که گروه داعش در حوزه‌ی غرب وجود دارد. اگر جلوِ چنین افرادی گرفته نشود، ممکن است نفوذ شان را در همه مناطق بیشتر کنند. باید حکومت (طالبان) درین خصوص جدی اقدام کند.»

صبور که در شهر هرات زندگی می‌کند، با اشاره به حمله‌ی روز جمعه در منطقه‌ی گازرگاه هرات گفت: «واقعن این حمله وحشتناک بود، تمام مردم وحشت زده شده بودند. بخواهیم یا نخواهیم داعش همین اکنون در افغانستان حضور دارد و ما از این واقعن نگران هستیم و طالبان باید جلوِ گروه داعش را بگیرند.»

این نگرانی‌ها در حالی ابراز می‌شود که مسوولان امنیتی طالبان در فراه گفته‌اند که در یک عملیات مشترک نیروهای امنیتی این ولایت یک مخفی‌گاه افراد وابسته به داعش را در مربوطات شهر فراه کشف و یک تن از افراد برجسته‌ی این گروه را به قتل رسانده‌اند.

به گفته‌ی این مسوولان، از این مخفی‌گاه یک میل  کلاشنکوف، دو میل تفنگچه‌ی کمری, ۲۰ کیلو مواد انفجاری، ده نوع وسایل ماین، مقدار‌ی مهمات و برخی تجهیزات نظامی دیگر نیز به‌دست نیروهای امنیتی طالبان افتاده‌است. از سویی هم در کنار این، افراد استخبارات طالبان در هرات، طی یک عملیات در ناحیه‌ی چهارم این شهر سه تن از افراد وابسته به‌گروه داعش را که در یک خانه جابه‌جا شده بودند، پس از درگیری از پای درآورده‌اند.

محمد نعیم غیور کارشناس نظامی می‌گوید: «اگر نظام کشور به‌گونه‌ی مصلحت آمیز تغییر می‌خورد و به یک‌بارگی نظام پیشین سقوط نمی‌کرد، داعش اکنون در افغانستان وجود نمی‌داشت.» وی می‌افزاید که توافق نکردن طالبان در گفت‌وگوهای صلح و سقوط حکومت پیشین و هرج و مرج‌ها، عامل آن شده تا گروه داعش در افغانستان هسته پيدا کند. غیور وضعیت کنونی و وجود گروه داعش در افغانستان را نگران کننده دانسته و می‌گوید که طالبان قدرت و توان مقابله با گروه داعش و نابودی آن را ندارند.

این درحالی است که پس از روی‌‌کار آمدن اداره‌ی طالبان در افغانستان گروه داعش دست به‌انجام چندین حمله‌ی انتحاری و انفجاری به ویژه در محلات مذهبی در کشور زده‌است که تلفات سنگین و مرگ باری را به‌همراه داشته‌است. طالبان داعش را مسوول حمله‌ی روز جمعه در منطقه‌ی گازرگاه هرات دانسته‌اند؛ حمله‌ای که مولوی مجیب‌الرحمان انصاری همراه با چند تن دیگر در آن کشته شدند.

(آمو)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x