نگرانی ملل متحد از احتمال ممنوعیت فعالیت نهادهای جهانی در بخش آموزش

تاکید علمای جهان اسلام بر آموزش بانوان در افغانستان

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، تصمیم درباره ممنوعیت فعالیت نهادهای جهانی در بخش آموزش را گام وحشتناک می‌داند.

آقای دوجاریک در یک نشست خبری می‌گوید که اگر این نهاد‌ها منحل ساخته شوند، دختران و جوانان از آن سخت آسیب خواهند دید.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: «به یقین که در این باره نگرانی‌های شدیدی ابراز شده‌اند و اگر این کار انجام شود، یک گام وحشتناک برای برگشت مردم افغانستان به عقب، به ویژه برای زنان، دختران، جوانان و آینده‌ی این کشور خواهد بود.»

ثریا پیکان، فعال عرصه حقوق بانوان، گفت: «بسته ماندن مکتب‌های دختران و این بار بسته شدن نهادهای خصوصی در عرصه تعلیم تربیه، این‌ها همه موضوعاتی است که مشکلات رشد تعلیم تربیه را در افغانستان بطی کرده و عقب می‌برد.»

استفان دوجاریک می‌افزاید که سازمان ملل متحد برای دریافت جزییات بیش‌تر درباره این مساله با مقام‌های حاکم در افغانستان در تماس است.

او از حکومت سرپرست می‌خواهد که حق آموزش را برای کودکان و جوانان در افغانستان فراهم بسازد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره گفت: «همکاران ما در کابل برای دریافت جزییات بیش‌تر با مقام‌های حاکم در این کشور در تماس هستند و تا هنوز چیزی به گونه رسمی و کتبی دریافت نشده است. پیام ما به گونه‌ی مستقیم به مقام‌های حاکم این است که هر شخص حق دارد که به آموزش دسترسی داشته باشد و ما می‌خواهیم مطمین شویم که حاکمان دسترسی به آموزش کودکان و جوانان را تضمین کنند.»

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی با آن‌که این مساله را تایید و یا رد نمی‌کند، اما می‌گوید که مردم افغانستان نیاز به همکاری در زمینه‌های گونه‌گون به ویژه آموزش دارند؛ اما این فعالیت‌ها باید در هماهنگی با امارت اسلامی انجام شوند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در این باره به طلوع‌نیوز گفت: «مردم افغانستان نیاز به همکاری در عرصه‌های مختلف دارند به ویژه در بخش آموزش؛ ولی استقلال مردم افغانستان هم باید در نظر گرفته شود، ارزش‌های اسلامی و منافع ملی افغانستان هم در نظر گرفته شود و این همکاری‌ها با حکومت یکجا تنظیم شود تا موثریت بیش‌تر باشد.»

روز پیش صندوق پشتیبانی از کودکان سازمان ملل یا یونیسف نیز گفته است که اگر فعالیت‌های سازمان‌های غیردولتی در بخش آموزش متوقف شوند، بیش از ۵۰۰ هزار کودک به شمول ۳۰۰ هزار دختر از آموزش به دور خواهند ماند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x