هشدار پاکستان به مهاجران افغان: مهلت اقامت تمدید نمی‌شود

وزارت خارجه پاکستان پنجشنبه (۱۹ اکتبر) گفت که مهلت اقامت مهاجران افغان بدون جواز اقامت قانونی در آن کشور تمدید نخواهد شد و آن‌ها تا ۳۱ اکتبر فرصت دارند که پاکستان را ترک کنند.

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در جریان نشست خبری گفته است: «موضع دولت بسیار روشن است. مهلت بازگشت داوطلبانه شهروندان خارجی غیرقانونی به کشورشان تا ۳۱ اکتبر است و از اول نوامبر، برنامه بازگشت به کشورشان مطابق با قوانین پاکستان آغاز می‌شود.»

او گفت که بازگرداندن شهروندان خارجی غیرقانونی امری قانونی است و با مهاجرانی که جواز اقامت قانونی ندارند طبق قوانین آن کشور برخورد خواهد شد.

مقام‌های پاکستان گفته‌اند که بیش از یک میلیون شهروند افغان بدون جواز اقامت قانونی در آن کشورند که باید به افغانستان بازگردانده شوند.

روز گذشته عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخست‌وزیر طالبان، در دیدار با عبیدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، خواستار تجدیدنظر در تصمیم دولت پاکستان به اخراج مهاجران افغان بدون جواز اقامت قانونی در آن کشور شد.

در بیانیه ارگ طالبان آمده است که عبدالسلام حنفی گفته است که تصمیم به اخراج مهاجران افغان باعث فاصله افتادن میان «ملت‌های هر دو کشور» می‌شود و این به نفع هیچ‌کدام نیست.

در این بیانیه آمده است: «پاکستان باید در تصمیمش برای اخراج مهاجران افغان در یک ماه تجدیدنظر کند، زیرا این چنین تصمیم‌هایی انعکاس منفی در افکار عمومی دارد.»

معاون نخست‌وزیر طالبان همچنین از پاکستان خواسته است که کودکان و زنان و شهروندان افغان را که برای درمان به پاکستان رفته‌اند و اکنون در زندان‌‌اند آزاد کند.

وزارت مهاجران و عودت‌کنندگان طالبان گفته است که یک اردوگاه مهاجران در شهرستان لعل‌پور ننگرهار در شرق افغانستان می‌سازند. کار ساخت این اردوگاه هم‌اکنون آغاز شده است.

این وزارتخانه گفت که در مرحله نخست، ۵۰۰ خانواده در این اردوگاه مستقر خواهند شد.

پاکستان فشار بر مهاجران افغان را افزایش داده است. برخی از مقام‌های ارشد پاکستان ادعا می‌کنند که مهاجران افغان در ناامنی‌های آن کشور دست دارند و به همین دلیل باید پاکستان را ترک کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x