واکنش طالبان به بمباران غزه: محکمهٔ بین‌المللی پیگیری جدی و فوری کند

این محکمه با اشاره به بمباردمان غزه و محاصرهٔ این باریکه گفته است که این “جنایات اسراییل” تخطی از حقوق بشر است.

در این اعلامیه آمده است: “نظامیان رژیم صهیونیست و غاصب اسراییل خلاف قوانین بین المللی بالای باشندگان غزه هر نوع مواد غذایی، آب، ادویه، برق و ضروریات دیگر زندگی را قطع نموده که از اثر آن مسلمانان مظلوم غزه و برخی مناطق دیگر با مشکلات شدید مواجه شده اند.”

عالی‌ترین نهاد قضایی حکومت طالبان همچنان از محکمهٔ بین المللی [جرایم] خواسته است تا پیرامون این “جرایم” به گونهٔ فوری و جدی اقدام کند.

این محکمه همچنان از تمامی کشورهای اسلامی خواسته است تا از مردم فلسطین حمایت کنند.

حکومت طالبان، پیش از این به گونهٔ‌ رسمی در قبال این تنش موقف اختیار نکرده بود.

سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخلۀ طالبان یگانه مقام این گروه است که پیش از این در مورد جنگ اسراییل-حماس اظهار نظر کرده بود.

حقانی در نشستی در ولایت پکتیا از سکوت کشورهای اسلامی در پیوند به حملات اسراییل بر غزه ابراز تاسف کرده و گفته بود که طالبان هرچند در امور داخلی دیگران مداخله نمی کنند، با مسلمانان همدردی دارند.

وزارت خارجۀ طالبان نیز چند بار و در آخرین مورد پس از حمله بر شفاخانۀ غزه که منجر به کشته شدن حدود ۵۰۰ نفر شد، با صدور بیانیه‌ای گفت که هر گونه دفاع و مقاومت مردم “فلسطین” برای آزادی سرزمین و مقدسات‌شان، حق مشروع شان است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، نیز با نشر اعلامیه‌ای، محاصرۀ غزه را توسط اسراییل نکوهش کرده و از جامعۀ بین‌المللی خواستار رسیدگی به این بحران شده بود.

از هفتم اکتوبر که جنگ میان حماس و اسراییل آغاز شده است، به گفتهٔ مقامات اسراییلی تا کنون بیش از ۱۴۰۰ نفر در اسراییل کشته شده و نزدیک به ۲۴۰ اسراییلی و شهروندان کشورهای خارجی از سوی جنگجویان حماس گروگان گرفته شده اند.

در پاسخ به حملهٔ حماس، اسراییل غزه را آماج حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داده است که در اثر آن، به گفتهٔ مقام‌های صحی فلسطین،‌ نزدیک به ۹۸۰۰ نفر ، عمدتاً زنان و کودکان فلسطینی، کشته شده و ده‌ها هزار فلسطینی دیگر زخمی شده اند.

( صدای امریکا / ۵ نومبر ۲۰۲۳)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x