وزیر امور خارجه چین با طالبان گفتگو می کند

براساس گزارشات منتشر شده، وزیر خارجه چین در آخر هفته با مقامات طالبان دیدار خواهد کرد، این در حالیست که پکن در حال بررسی افزایش سرمایه گذاری در افغانستان، از جمله وارد کردن این کشور بحران زده به پروژه زیرساختی کمربند و جاده است.

«کین گانگ» روز شنبه در پاکستان با امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان و بیلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان در چارچوب گفتگوی سه جانبه وزرای خارجه چین، پاکستان و افغانستان، روز شنبه گفتگو خواهد کرد.

به گفته وزارت خارجه افغانستان، این سه وزیر در کنار تقویت روابط تجاری، مسئله “ثبات و ترانزیت منطقه ای” را مورد بحث قرار خواهند داد.

این نشست پس از آن صورت می گیرد که وزارت خارجه چین در ماه گذشته اظهار داشت که “از مشارکت افغانستان در همکاری های پروژه کمربند و جاده استقبال و از ادغام افغانستان در همکاری و اتصال اقتصادی منطقه ای حمایت می کند.”

این در حالیست که از زمان سرنگونی حکومت جمهوریت، طالبان از قدرت های جهانی از جمله چین و روسیه برای سرمایه گذاری برای تقویت اقتصاد در حال فروپاشی و کاهش انزوای بین المللی حکومت خود، خواستار سرمایه گذاریهای گسترده شده اند.

این شامل تلاش‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری زیرساختی چین برای اتصال افغانستان با همسایگان مانند پاکستان از طریق BRI است.

پکن میلیاردها دالر در پاکستان از طریق کریدور اقتصادی چین و پاکستان سرمایه گذاری کرده است که شامل: شبکه در حال ساخت جاده ها، قطارها و بنادر که انتظار می رود تا 60 میلیارد دالر ارزش داشته باشد.

یک مقام پاکستانی به فایننشال تایمز عنوان کرد: “ایده این است که افغانستان را در فعالیت های اقتصادی که قبلا چین و پاکستان را به هم مرتبط کرده است، درگیر کنیم.”

مقامات چین و افغانستان در ماه جنوری سال جاری گفتند که شرکت دولتی نفت و گاز آسیای مرکزی سین کیانگ با قراردادی برای حفاری نفت در این کشور موافقت کرده است. طالبان همچنین سال گذشته با روسیه برای تامین نفت و گندم توافق کردند.

اما در حالی که ذخایر غنی و ناشناخته مواد معدنی افغانستان مانند لیتیوم و مس مدت‌هاست که کشورهای خارجی را جذب کرده است، سرمایه‌گذاری معنادار در زیرساخت‌ها یا معادن تاکنون به دلیل وضعیت نامطمئن امنیتی دشوار بوده است.

افغانستان پس از بازگشت طالبان که باعث شد ایالات متحده و متحدانش بیشتر منابع مالی را قطع کنند، دچار یک فاجعه اقتصادی شده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد این هفته گفت که این کشور در «بزرگترین بحران انسانی امروز در جهان» گرفتار شده است. طبق گزارش سازمان ملل، حدود 28 میلیون نفر یا دو سوم جمعیت آن به کمک نیاز دارند و شش میلیون نفر به قحطی نزدیک می شوند.

چین و پاکستان هر دو توسعه روابط با طالبان را برای امنیت خود حیاتی می دانند. تحلیلگران معتقدند که افغانستان پایگاه چندین گروه تروریستی منطقه ای از جمله تحریک طالبان پاکستان است که مقامات پاکستانی آن را عامل افزایش خشونت ها می دانند.

وخامت اوضاع باعث ایجاد نگرانی در سراسر منطقه شده است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، این هفته در هند با بوتو زرداری، همتای پاکستانی خود دیدار و در آن دو در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند.

لاوروف در سخنانی به خبرنگاران گفت که از طالبان انتظار دارد «به وعده‌های خود برای ایجاد یک دولت فراگیر عمل کنند».

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x