وزیر دفاع پاکستان: از سلطه طالبان خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم به دشمنان ما پناه می‌دهند

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه ۲۹ سرطان در مصاحبه با دان نیوز، رسانه پاکستانی، گفت که از بازگشت طالبان افغانستان به قدرت در کابل خوشحال بود، اما نمی‌دانست که رژیم برپا شده این گروه به دشمنان پاکستان پناه می‌دهد. خواجه آصف افزود: «پس از آنکه طالبان در افغانستان حکومت تشکیل دادند، ما خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم که به دشمنان ما پناه می‌دهند.»

در زمان ورود طالبان به کابل در اسد۱۴۰۰، خواجه آصف در توییتی ابراز خوشحالی کرده بود. خواجه آصف بعدتر این توییت خود را حذف کرد.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه ۲۹ سرطان در مصاحبه با دان نیوز، رسانه پاکستانی، گفت که از بازگشت طالبان افغانستان به قدرت در کابل خوشحال بود، اما نمی‌دانست که رژیم برپا شده این گروه به دشمنان پاکستان پناه می‌دهد. خواجه آصف افزود: «پس از آنکه طالبان در افغانستان حکومت تشکیل دادند، ما خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم که به دشمنان ما پناه می‌دهند.»

در زمان ورود طالبان به کابل در مرداد ۱۴۰۰، خواجه آصف در توییتی ابراز خوشحالی کرده بود. خواجه آصف بعدتر این توییت خود را حذف کرد.

در پی فروپاشی دولت جمهوری و تصاحب قدرت از سوی طالبان در افغانستان، ژنرال فیض حمید، رئیس وقت سازمان اطلاعات نظامی پاکستان، نخستین مقام امنیتی در کشورهای منطقه بود که به افغانستان سفر کرد. فیض حمید در جریان تقسیم قدرت میان جناح‌های داخلی این گروه و تشکیل دولت طالبان در کابل حضور داشت و در این امر به طالبان کمک کرد.

دولت‌های پیشین افغانستان همواره دولت پاکستان را به حمایت نظامی و مالی و پناه دادن به سران طالبان متهم می‌کردند. سران طالبان افغانستان سال‌ها در بلوچستان پاکستان در پناهگاه‌های خود بودند و جنگ در افغانستان را مدیریت می‌کردند. طالبان همچنین با ایجاد مدرسه‌های دینی و جذب نوجوانان در آن‌ها برای میدان‌های جنگ در افغانستان نیروی انسانی فراهم می‌کردند.

با وجود آنکه دولت‌های افغانستان بارها اسناد و شواهدی در این زمینه در اختیار دولت پاکستان قرار دادند و خواهان اقدام آن دولت علیه طالبان افغانستان شدند، دولت پاکستان از هرگونه اقدامی در این مورد خودداری کرد.

در پی سلطه طالبان بر افغانستان، فعالیت تحریک طالبان پاکستانی در شهرهای پاکستان به‌سرعت افزایش یافت.

در دو هفته اخیر و پس از وقوع چند حمله مرگ‌بار تحریک طالبان پاکستانی به نیروهای امنیتی آن کشور، انتقاد مقام‌های پاکستان از رژیم طالبان در افغانستان افزایش یافته است. سه‌شنبه گذشته، عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، در بیانیه‌ای اعلام کرد طالبان پاکستان در خاک افغانستان حضور دارند و حمله‌های مرگ‌بار در داخل پاکستان را از پناهگاه‌های خود در داخل افغانستان سازمان‌دهی می‌کنند.

در بیانیه فرمانده ارتش پاکستان آمده است: «پناهگاه‌ها و آزادی عمل تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه‌ها در کشور همسایه و دسترسی آن‌ها به جدیدترین تسلیحات دلایل اصلی اثرگذار بر امنیت داخلی پاکستان است.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در واکنش به بیانیه فرمانده ارتش پاکستان گفت که تروریست‌های بین‌المللی، از جمله تحریک طالبان پاکستان، در افغانستان حضور ندارند و نگرانی‌های مقام‌های پاکستانی در این مورد بی‌جا است.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه در مورد واکنش سخنگوی طالبان و رد ادعای حضور طالبان پاکستان در خاک افغانستان گفت: «چند فرمانده ارشد تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان کشته شدند. چگونه ممکن است ادعا کنند طالبان پاکستان در افغانستان حضور ندارند؟»

در نزدیک به دو سال گذشته، شماری از مسئولان ارشد تحریک طالبان پاکستان، از جمله عمر خالد خراسانی، فرمانده جماعت الاحرار، در شرق افغانستان در انفجار بمب‌ و تیراندازی افراد مسلح ناشناس کشته شدند.

بر اساس گزارش‌هایی که از وضعیت امنیتی پاکستان پس از سلطه طالبان بر افغانستان منتشر شده است، حوادث امنیتی و از جمله حمله‌های مرگ‌بار تحریک طالبان پاکستان، ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، و داعش خراسان در آن کشور بسیار افزایش یافته است. خشونت‌ها بیشتر در خیبر پختون‌خوا، بلوچستان، و پیشاور افزایش یافته است.

افراسیاب ختک، عضو پیشین مجلس سنای پاکستان، اخیرا در مصاحبه با ایندیپندنت فارسی گفت که به‌تازگی اتحادی میان تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادی‌بخش بلوچستان شکل گرفته است که تهدید بالقوه‌ای علیه امنیت پاکستان است.

هرچند پیش از این مقام‌های دولت پاکستان و رژیم طالبان از توافق بر سر طرح انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان از شرق افغانستان به دیگر مناطق، از جمله شمال آن کشور، سخن گفته بودند، این طرح تا کنون عملی نشده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x