پنتاگون انفجار ماه آگست ۲۰۲۱ میدان هوایی کابل را دوباره بررسی می‌کند

دو سال پس از حمله داعش بر کمپ باران در میدان‌ هوایی کابل هنگام عملیات تخلیه، ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا دستور داده تا این حمله بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، جنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام روز جمعه، ۲۴ سنبله، دستور داده تا با ۲۲ تن از سربازان و خدمه که هنگام انفجار در میدان‌ هوایی کابل آن‌جا حضور داشتند، مصاحبه صورت گیرد، زیرا گفته‌هایی وجود دارد که آن حمله قابل پیش‌گیری بود.

تایلر وارگاس اندروز، تفنگ‌دار دریایی پیشین امریکا که در حمله آن‌روز زخمی شد، به کنگره این کشور گفت: «او و دیگران دو مرد را مشاهده کردند که با توضیحات ارایه شده مطابقت و رفتار مشکوکی داشتند و در نهایت آن دو تن را در تیررس خود داشتند، اما هرگز پاسخی در مورد این‌که آیا اقدامی انجام دهند یا خیر دریافت نکردند.»

وارگاس اندروز به مایک مک‌کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان افزود: «هیچ‌کس پاسخگو نبود و هیچ‌کس تا به امروز نبوده و نیست.»

پنتاگون تصریح‌ کرده که این مصاحبه‌ها برای این انجام می‌شود که دیده شود آیا اعضای خدماتی که در تحقیقات اولیه گنجانده نشدند، اطلاعات جدید یا متفاوتی دارند.

مایکل لاهورن، سخنگوی سنتکام در بیانیه‌ای گفته است که هدف از مصاحبه‌های جدید بررسی لازم اطلاعات جدید به‌دست آمده است تا حقیقت آشکار شود.

پس از انفجار در میدان هوایی کابل، تحقیقات ستاد فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در نوامبر ۲۰۲۱ به این نتیجه رسید که این حمله به‌دلیل هجوم فزاینده افغان‌ها به دروازه کمپ قابل پیش‌گیری نبود، اما بازمانده‌گان قربانیان این رویداد شکایت دارند که وزارت دفاع امریکا به حد کافی در این مورد شفاف‌سازی نکرده است.

در حمله انتحاری ماه اگست سال ۲۰۲۱ داعش بر تجمع مردم و سربازان امریکایی در کمپ باران میدان‌ هوایی کابل دست‌کم ۱۳ سرباز امریکایی و بیش از ۱۷۰ شهروند افغانستان که به امید خروج از کشور به آن‌جا رفته بودند، جان باختند.

وزارت دفاع امریکا پس از آن حمله، یک خانه مسکونی را در حومه میدان هوایی کابل هدف قرار داد که بعد مشخص شد در آن حمله بیشتر قربانیان کودکان بودند و خبری از طراح آن حمله نبود.

پنتاگون سپس آن حمله را در بیانیه‌ای «اشتباه غم‌انگیز» خواند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x