پیام تبریکی طالبان به رئیس جمهور ترکیه با واکنش هایی روبه‌رو شد

ملا حسن آخوند رئیس الوزرای حکومت سرپرست طالبان که چندی پیش مولوی عبدالکبیر معاونش به حیث کفیل او تعیین شد. پس از اعلام نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، پیام تبریکی حکومت طالبان به رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

وزارت خارجۀ حکومت طالبان اواخر شب گذشته در صفحه توییتر خود در کنار سخنان محمد حسن آخوند، رئیس الوزرا نوشت: “امیدواریم برای ترکیه که از اهمیت ویژه‌ای در منطقه و جهان برخوردار است، قدرت، ثبات و فرصت بیشتری خدمت به دین نصیب گرداند.”

حکومت طالبان در حالی این پیام را به نقل از ملا حسن آخوند منتشر می‌کند و او را رئیس الوزرا خطاب می‌کند که مولوی عبدالکبیر به عنوان کفیل او عمل می‌کند و بر اساس اصول، ملا محمد حسن آخوند اکنون هیچ سمت رسمی ندارد.

از سوی هم در واکنش به این پیام وزارت خارجۀ طالبان، شماری از کاربران توییتر نظرات متفاوتی را بیان کرده اند. به عنوان مثال، نصرت الله وفا کاربر توییتر از طالبان پرسیده که انتخابات آنان چه وقت است؟ یکی دیگر از کاربران توییتر به نام خاموش نوشت:” به نامزد پیروز انتخابات تبریک می‌گویید و خودتان انتخابات را قبول ندارید.”

برخی از آگاهان سیاسی می‌گویند که طالبان به روندهای دموکراتیک و به ویژه انتخابات اعتقادی ندارند، اما از برگزاری آن در کشورهای دیگر استقبال می‌کنند. شفیق همدرد یکی از آنان به رادیو آزادی گفت، تفاوت‌های آشکاری بین گفتار و عمل طالبان وجود دارد: “ملت‌هایی که سرنوشت خود را مسالمت‌آمیز و بدون اسلحه تعیین می‌کنند، آنها قدر این کار را می‌دانند و هم خودشان این کار را انجام می‌دهند. آنها باید وضعیت کنونی را که مردم افغانستان با آن روبه‌رو هستند ببینند و به این وضعیت پایان دهند.”

عزيز معارج، ديپلمات پيشين افغانستان مي‌گويد، در حالي كه تركيه حكومت كنوني طالبان را به رسميت نمي‌شناسد، انتشار چنين پيامي اقدام غیرمنطقی است: “در ترکیه دختران تحصیل می‌کنند، به زنان اجازه کار داده می‌شود و انتخابات در پرتو دموکراسی برگزار می‌شود و طالبان هیچ کدام از این‌ها را نمی‌پذیرد. در چنین شرایطی، تبریک انتخابات دیگر کشور به عنوان یک کشور اسلامی به معنای پائین کشیدن است.”

رادیو آزادی خواست نظر حکومت طالبان در مورد این واکنش‌ها را داشته باشد، اما سخنگویانش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند. اما پیش از این ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد انتخابات به رادیو آزادی گفته بود که در حال حاضر شرایط برای این روند مهیا نیست.

پس از اینکه طالبان بار دوم به قدرت رسیدند، فعالیت‌های سیاسی را در سراسر افغانستان ممنوع کرده و هیچ گامی برای حضور احزاب دیگر در دولت فعلی خود گامی برنداشته اند. طالبان نیز حکومت فعلی خود را سرپرست می‌دانند، اما هیچ نشانه‌ای از تلاش‌ها برای ایجاد یک نظام مشروع دیده نمی‌شود.

(رادیو آزادی /۲۹ می ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x