کاکر: حکومت طالبان در سرکوب جنگجویان پاکستانی همکاری نکرده؛ مجاهد: تامین امنیت پاکستان مسئولیت ما نیست

صدراعظم سرپرست پاکستان ادعا می‌کند که افغانستان تحت حاکمیت طالبان، هیچ همکاری برای سرکوب جنگجویان پاکستانی در خاک آنکشور نکرده است.

انوار الحق کاکر امروز (۸ نومبر) به خبرنگاران و جمعی از مقام‌های پاکستانی در اسلام آباد گفت که آنها فهرست و شواهد را در مورد حضور گروه‌های جنگجوی پاکستانی در افغانستان به مقام‌های طالبان سپردند، اما ادعا کرده که حاکمان فعلی افغانستان در این مورد اقدامی نکردند:
“با این برخورد و عدم همکاری مقام‌های افغان، اکنون پاکستان تصمیم گرفته که مسایل داخلی‌اش را در همکاری با شما حل کند. در این مورد، اقدام‌های پاکستان، نه غیر قابل انتظار و نه حیران کننده است. یکی از عوامل بزرگ نا امنی‌ها در پاکستان، تحریک غیرقانونی در کشور (تحریک طالبان پاکستان) است. به همین منظور، حکومت پاکستان تصمیم گرفته که مهاجران از اول نومبر به کشور‌های‌شان فرستاده شوند.”

مقام‌های طالبان در افغانستان تا هنوز به این اظهارات کاکر واکنش نشان نداده اند اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در اوایل ماه اکتوبر، این اتهام‌های مقام‌های پاکستانی را در مورد دست داشتن افغان‌ها در رویداد‌های امنیتی در آنکشور رد کرده.

صدراعظم موقت پاکستان ادعا کرده که با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در سال ۲۰۲۱، حملات تروریستی در پاکستان، ۶۰ در صد افزایش یافته که به باورش ۲۲۶۷ تن در این رویداد‌ها کشته شده اند.

کاکر ادعا کرده که در بیش از دو سال گذشته، ۱۵ شهروند افغانستان در حملات انتحاری در پاکستان دخیل بوده اند و اینکه ۶۴ تن از افغان‌ها در نتیجه درگیری با نیرو‌های امنیتی پاکستان کشته شده اند.

در واکنش به اظهارات صدراعظم موقت پاکستان، ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در شبکه ایکس، توییتر سابق گفته که آنها مسئولیت امنیت در داخل پاکستان را ندارد. بناءً او خواسته که پاکستان نباید بار ملامتی را به گردن افغانستان بیندازد.

مجاهد تاکید کرده که حکومت شان به هیچ کس اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان، پاکستان را هدف قرار دهد.

او در ادامه افزوده که آنها خواهان صلح و امنیت در افغانستان و پاکستان استند.

او در بخش دیگر تاکید کرده که اخراج یک اعشاریه هفت میلیون شهروند بی‌سند از پاکستان ادامه خواهد یافت.

شماری از مقام‌های حکومت طالبان در این اواخر در واکنش به اخراج افغان‌ها از پاکستان با تندی برخورد کرده اند.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در نشستی سه شنبه در کابل، رفتار حکومت پاکستان در برابر پناهجویان افغان را ظالمانه عنوان کرد.

به گفتۀ ستانکزی، آنها خیلی تحمل کردند اما هشدار داد که اگر حکومت پاکستان رفتارش را تغییر ندهد، آنها مجبور به واکنش شدیدتر خواهند شد. او نگفت که واکنش شدیدتر چه خواهد بود.

پاکستان شمار پناهجویان بدون سند در آنکشور را یک اعشاریه هفت میلیون تن می‌داند.

سازمان ملل متحد می‌گوید که بیش از ۶۰۰ هزار تن، تنها پس از حاکمیت دوباره طالبان به افغانستان، به پاکستان پناه برده اند.

بسیاری از آنها از ترس طالبان و اینکه مورد آزار و اذیت، بازداشت و شکنجه قرار نگیرند، راه مهاجرت را در پیش گرفتند.

شماری از آنها به خاطر پیشبرد امور انتقال‌شان به کشور‌های سومی به پاکستان رفته اند.

صدراعظم موقت پاکستان امروز در نشست خبری‌اش گفت که در توافق با امریکا، ۲۵ هزار افغانی را که قضیه و امور کاری‌شان مربوط ایالات متحده می‌شود، از آنکشور بیرون نمی‌کند.

به گفتۀ انوارالحق کاکر، از آغاز روند اخراج اجباری از پاکستان، بیش از ۲۵۰ هزار پناهجو از آنکشور به افغانستان برگشت داده شده اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x