کشورهای اسلامی کمترین کمک بشردوستانه را به افغانستان اختصاص داده‌اند!

سقوط دولت جمهوری و سلطه طالبان، عواقب دردناکی برای مردم افغانستان داشت. به دلیل اقتصاد مصرفی، اتکای بیش‌ازحد به کمک‌های خارجی و حضور طالبان در قدرت که مورد تحریم جهانی قرار دارند، باعث شد تا همه کمک‌های بین‌المللی به افغانستان یکباره قطع شوند.

سازمان ملل متحد با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، خواهان ارسال کمک بشردوستانه کشورهای جهان به این کشور شد. با وجود تحریم‌های گسترده، جامعه جهانی بار دیگر میلیاردها دلار کمک به افغانستان را وعده دادند.

سهم کشورهای غربی در این کمک‌ها به‌شدت مشخص است. به‌طور مثال آمریکا و اتحادیه اروپا در یک‌سال گذشته هر کدام بیش از یک میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده‌اند.
در این میان غایب بزرگ کمک به افغانستان، کشورهای اسلامی‌اند.

اما کمک‌های بشردوستانه کشورهای غربی در حال کاهش یافتن است و تنها نیمی از کمک درخواست شده سازمان ملل متحد برای مقابله با زمستان پیش رو دریافت شده است، زیرا کشورهای غربی تمرکزشان برای ارسال کمک‌ را به‌ اوکراین معطوف کرده‌اند. در این میان کشورهای اسلامی هیچ‌گونه توجه‌ای به افغانستان نمی‌کنند.

عربستان سعودی هفته گذشته اعلام کرد که ۴۰۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به اوکراین ارسال می‌کند. این اعلام کمک عربستان سعودی اگرچه با استقبال نهادهای کمک‌رسان روبرو شد، اما در تضاد با ۱۱ میلیون دلاری است که پادشاهی قبله‌گاه مسلمانان جهان برای کمک‌ بشردوستانه به افغانستان در سال جاری متعهد شده بود.

کشورهای ثروتمند مسلمان دیگر نیز یا در فهرست ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان غایب‌‌اند، یا در پایین فهرست قرار گرفته‌اند. امارات متحده عربی در سال جاری تاکنون بیش از ۳۰۹ میلیون دالر در پاسخ به درخواست‌های بشردوستانه سازمان ملل به ۲۳ کشور کمک کرده است که از این میان ۱۷۱ میلیون دالر به اتیوپی و تنها ۱.۹ میلیون دالر به افغانستان اختصاص دارد.

کشور قطر که یکی از بالاترین نرخ سرانه تولید داخلی را دارد، در مجموع یک‌میلیون دلار به درخواست‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد کمک کرده است که از این میان ۵۰۰ هزار دلار آن مربوط به کامرون می‌شود. وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در دسامبر ۲۰۲۱ توافق کردند که برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی افغانستان، یک صندوق ویژه برای کمک به این کشور در بانک توسعه اسلامی تشکیل بدهند. اما از دسامبر ۲۰۲۱ تا اوت ۲۰۲۲ این صندوق تنها مبلغی بیش از ۵۰۰ هزار دلار را به صلیب سرخ جهانی و هلال‌احمر کمک کرده است تا در افغانستان به مصرف برسد.

سخنگویان سازمان همکاری اسلامی و بانک توسعه آسیا به هیچ‌کدام از سوال‌ها در مورد تامین‌کنندگان بودجه صندوق پاسخ نداده‌اند. آغاز جنگ اوکراین تمرکز را از افغانستان به‌صورت کلی دور کرده است. سازمان ملل متحد برای کمک به اوکراین درخواست کمک ۴.۲۹ میلیارد دلاری کرده است. این مبلغ تنها ۲۰۰ میلیون دلار کمتر از کمکی است که سازمان ملل برای رفع مشکلات افغانستان درخواست کرده بود.

بر اساس گزارش‌ها، بودجه کمکی برای اوکراین در حدود ۶۸ درصد تکمیل‌ شده است، درحالی‌که افغانستان تاکنون ۴۵ درصد کمک‌ها را به دست آورده و ۵۵ درصد ریزش در کمک به افغانستان وجود دارد.

کشورهای قدرتمند چین و روسیه که هر دو عضو دائمی شورای امنیت‌اند نیز از سیستم سازمان ملل به‌عنوان یک سیستم ناکارآمد و دستکاری شده انتقاد کرده‌اند. درحالی‌که جنگ در اوکراین و سایر بحران‌های بشردوستانه در سراسر جهان ادامه دارد، ممکن است کشورهای کمتری تمایل داشته باشند به افغانستان کمک کنند، به‌ویژه با وجود بحران‌های اقتصادی داخلی در میان بسیاری از کمک‌کنندگان که زمان بیشتری به این کشور کمک کرده‌اند. وضعیت حقوق بشر در افغانستان به شدت آشفته است و فقر به اندازه افزایش یافته، به‌طوری که مردم برای یک لقمه نان حاضرند فرزندانشان یا برخی از اعضای بدنشان را نیز بفروشند.

(ایندپندنت)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x