کمپین تغییر اسامی طالبان در افغانستان “نمایش نهایی پیروزی”

نخستین اقدام طالبان پس از آنکه قدرت را به دست گرفتند، تغییر نام کشور به امارت اسلامی افغانستان بود.

از آن زمان تا کنون، این گروه تعداد زیادی از نام سرک ها، میادین، دانشگاه ها و حتی یک شهر (چاریکار به امام ابوحنیفه) را تغییر داده اند.

طالبان برخی از نام های محلی دری و پشتو را با نام های عربی جایگزین کرده اند که اکثر مردم افغانستان به ان تکلم نمی کنند. در همین حال، اسامی بناهای تاریخی برای تجلیل از شخصیت‌های سیاسی افغانستان، برای ادای احترام به شخصیت‌های تاریخی اسلامی که هیچ ارتباطی با این کشور ندارند، تغییر نام داده‌اند.

کمپین تغییر نام طالبان انتقادهای بی شماری را در فضای مجازی داشته است است و برخی از مردم، این گروه را به تلاش برای از بین بردن هویت های فرهنگی بومی کشور متهم می کنند.

تغییر نام اماکن عمومی مدت‌هاست که به شدت بحث‌برانگیز بوده و محصول جانبی درگیری میان گروه‌های قومی، مذهبی و سیاسی رقیب و حتی متخاصم بوده است.

حمید حکیمی، از اعضای ارشد اندیشکده شورای آتلانتیک مستقر در واشنگتن، نسبت به این موضوع اظهار داشته است که طالبان “نام مکان ها و نهادها را تغییر می دهند تا روایت پیروزی خود را به وفاداران خود نشان دهند و همزمان بقایای دشمنان خود را از بین ببرند.”

وی افزود: “تغییر نام یک منطقه جغرافیایی و یا نهادها ممکن است به عنوان نمایش نهایی پیروزی از سوی طالبان تلقی شود.”

حذف ادای احترام و قدردانی به دشمنان پیشین
زمانی که طالبان کنترل کابل را در آگست 2021 به دست گرفتند، به سرعت نام سرک ها، میادین و دانشگاه‌های شهر کابل را تغییر دادند که به دشمنان پیشین خود (دولت سرنگون‌شده افغانستان و مجاهدین سابق، گروه‌های اسلام‌گرا که در دهه 1990 در مقابل طالبان جنگیدند)، احترام می‌گذاشتند. بسیاری از شخصیت‌های مجاهدین در نظام سیاسی جدیدی که پس از سال 2001 ظهور کرد، نقش‌های برجسته‌ای داشتند.

یکی از نخستین اهداف طالبان، سرک اصلی میدان هوایی کابل “جاده مسعود” بود.

میدان هوایی کابل (میدان هوایی بین المللی حامد کرزی) که به افتخار رئیس جمهور پیشین حامد کرزی بود، به سرعت به میدان هوایی بین المللی کابل نیز تغییر نام داد.

طالبان همچنین نام یک میدانی در کابل مشهور به “میدان شهید مزاری” که به افتخار عبدالعلی مزاری ساخته شده بود، تغییر دادند.

طالبان همچنین نام دانشگاه دولتی در کابل را به افتخار برهان الدین ربانی رئیس جمهور پیشین، تغییر دادند.

همچنین بازار موسوم به بازار بوش کابل که زمانی بازار پر رونق تجهیزات نظامی و مواد غذایی امریکایی بود، به بازار مجاهدین تغییر نام داد.

در دو سال گذشته، طالبان کمپین تغییر اسامی خود را به شهرهای سراسر افغانستان گسترش داده است.

این گروه حتی نام میدان های هوایی ولایات مرکزی بامیان، دایکندی و غور را تغییر دادند که به ترتیب از دو رهبر پیشین مجاهدین و یک ژنرال ارتش افغانستان تجلیل می کرد.

در همین حال، دو سرک اصلی در شهر هرات که به ترتیب به مسعود و پسر اسماعیل خان نام گذاری شده بود ، نیز تغییر نام دادند.

در بسیاری از موارد، طالبان نام اصلی سرک ها، میادین و سایر مکان‌های عمومی را مجددا نام گذاری کردند. در موارد دیگر، آنها مکان هایی را برای تجلیل از علما و اندیشمندان جهان عرب تغییر نام داده اند. در برخی موارد، سرک ها و میادین به نام رهبران و جنگجویان کشته شده طالبان تغییر نام داده شده اند.

طالبان در یکی از جنجالی ترین اقدامات خود، شهر چاریکار مرکز ولایت پروان را به نام امام اعظم تغییر نام دادند.

این درحالیست که بسیاری از تحلیلگران این اقدامات طالبان را نگران کننده و سیاسی عنوان می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x