گزارشی از جنایات نیروهای ویژه افغانستان که تحت سازمان سیا آموزش دیده بودند

این گزارش لازم است که توسط کسانی که خواهان برگشت نظام پیشین هستند، خوانده شود.

این مطلب از سوی دیده بان حقوق بشر در سال 2019 تحت عنوان “جنایات نیروهای ویژه افغانستانی تحت حمایت سیا” به نشر رسیده است

دیده بان حقوق بشر در گزارشی که منتشر نمود، اعلام کرد که نیروهای افغان تحت حمایت آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده (سیا) بدون پاسخگویی مرتکب اعدام های موقت و سایر سوء استفاده های سنگین شده اند.

این نیروها به طور غیرقانونی غیرنظامیان را طی حملات شبانه کشته اند، بازداشت شدگان را به زور ناپدید ساخته و به مراکز بهداشتی به اتهام درمان جنگجویان شورشی حمله کرده اند.

تلفات غیرنظامیان ناشی از این حملات و عملیات هوایی در دو سال گذشته به طرز چشمگیری افزایش داشت.

گزارشات نشان می دهند که آنها به تمام افرادی که مورد نظرشان و یا مظنون است شلیک کرده اند: حملات شبانه تحقیرآمیز توسط نیروهای ضربتی افغان تحت حمایت سیا، 14 مورد را از اواخر سال 2017 تا اواسط سال 2019 مستند می‌کند که در آن نیروهای ضربتی افغان تحت حمایت سیا مرتکب تخلفات جدی شده‌اند و برخی از آنها به جنایات جنگی بوده است.

این در حالیست که دیده بان حقوق بشر در آن سال خواستار منع حملات خودسرانه، خلع سلاح و تحقیق در مورد جنایات جنگی شده بودند.

پاتریشیا گوسمن، مدیر آسیایی و نویسنده این گزارش عنوان کرد: «سیا در تشدید عملیات علیه طالبان، نیروهای ویژه افغان را قادر به ارتکاب جنایاتی از جمله اعدام‌های غیرقانونی و اختطاف کرده است. این نیروها در هر مورد، به سادگی به افرادی که در بازداشت بودند تیراندازی کرده و کل جامعه را در معرض وحشت حملات شبانه و حملات هوایی بی‌رویه قرار داده‌اند.»

این گزارش بر اساس مصاحبه با 39 باشنده محلی و شاهدان دیگر در حملات شبانه در ولایات غزنی، هلمند، کابل، قندهار، ننگرهار، پکتیا، ارزگان، وردک و زابل، و نیز با گروه های حقوق بشر افغان که این حملات را مستند کرده اند، تهیه شده است.

از سال 2001، سیا عملیات ضد تروریستی را در افغانستان به موازات اما متمایز از عملیات نظامی ایالات متحده انجام داد. این کشور به استخدام، تجهیز، آموزش و استقرار نیروهای شبه نظامی افغان در تعقیب نیروهای القاعده و طالبان و از سال 2014، شبه نظامیان (داعش) ادامه داد.

حملات شبانه این نیروهای ضربتی با هدف کشتن یا دستگیری شورشیان عمدتاً در مناطق روستایی که تحت کنترول یا مورد مناقشه طالبان هستند، انجام می شد. نیروها دروازه های خانه های را برای رسیدن به اهداف خود می شکستند، خانه ها را خودسرانه تفتیش می کردند و به آزار و اذیت مردم می پرداختند. برخی از مردان بدون اطلاع خانواده هایشان از محل نگهداری آنها بازداشت شده اند. دیگران بدون پرس و پال تیرباران شده اند.

در بسیاری از حملات شبانه ای که دیده بان حقوق بشر بررسی کرد، نیروهای ضربتی به دلیل هویت اشتباه، اطلاعات ضعیف یا رقابت های سیاسی در محل به غیرنظامیان حمله کردند. این نیروها همچنین گاهی خانه ها را بر اساس اطلاعاتی که اعضای خانواده به شورشیان طالبان یا داعش، حتی تحت فشار، غذا داده اند، هدف قرار داده اند.

یکی از ساکنان ولایت وردک به گزارشگر دیده بان حقوق بشر گفت که نیروهای ضربتی «دروازه محوطه ما را با یک وسیله انفجاری تخریب کردند. آنها یکی از پسرانم را در پشت خانه ما کشتند و دیگری را با خود بردند… نیروها ما را متهم کردند که «چرا به طالبان غذا می‌دهید؟» اما طالبان می‌آیند و غذا می‌خواهند. اگر به آنها غذا ندهی، تو را اذیت می کنند.»

در ولایت پکتیا در ماه اگست 2019، یک قطعه شبه نظامی هشت مرد را که برای تعطیلات عید با خانواده های خود ملاقات می کردند و سه نفر دیگر را در همان روستا کشتند. شاهدان عینی گفتند که هیچ کدام یک از آنها علیه شان نبودند و نجنگیدند. نیروها با شلیک گلوله به چشم یک بزرگ قبیله 60 ساله و به دهان برادرزاده او که دانشجوی 20 ساله بود، شلیک کردند.

همه مردم معتقدند که این وضعیت جز واقعیت های روزانه زندگی شان تبدیل شده است. یکی از دیپلمات‌هایی که نخواست نامش افشا شود از عملیات نیروهای ضربتی به عنوان «جوخه‌های مرگ» یاد کرد.

حملات شبانه اغلب با حملات هوایی همراه بوده است که غیرنظامیان افغان را به طور وحشتناکی کشته اند. افزایش چشمگیر تلفات غیرنظامیان ناشی از عملیات هوایی ایالات متحده در همان سال (2019) ممکن است منعکس کننده تغییرات تاکتیکی علیه آسیب به غیرنظامیان باشد. دولت های ایالات متحده و افغانستان به اندازه کافی درباره حملات هوایی غیرقانونی در افغانستان تحقیق نکرده اند. در یکی از مواردی که دیده بان حقوق بشر مورد تحقیق قرار داد، یک حمله هوایی که توسط نیروهای حمله در ننگرهار انجام شد، دست کم 13 غیرنظامی از اعضای دو خانواده به شمول چند کودک را کشت.

گاسمن گفت: “دولت های ایالات متحده و افغانستان باید با تحقیقات مستقل در مورد این اتهامات همکاری کنند.” اینها موارد جزئی نبوده بلکه نشان دهنده الگوی بزرگتر نقض قوانین جنگ – و حتی جنایات جنگی – توسط این نیروهای شبه نظامی هستند.

در جریان حملات شبانه به مراکز درمانی، نیروهای ضربت به کارکنان پزشکی و مراقبین غیرنظامی حمله کرده و گاهی اوقات آنها را کشته و به تأسیسات آسیب رسانده اند. در ماه جولای، یک واحد نیروی ضربت به یک کلینیک پزشکی در ولایت وردک حمله کرد، کارکنان کلینیک را به معالجه جنگجویان طالبان متهم کرد و دو مراقب، یک نگهبان و یک کارمند آزمایشگاه کلینیک را کشت.

قوانین جنگ از بیماران، از جمله جنگجویان مجروح، و همه پرسنل پزشکی در برابر حمله محافظت می کند. در حالی که امکانات پزشکی را می توان جستجو کرد تا مطمئن شد که آنها واقعاً خدمات پزشکی ارائه می دهند، ایجاد اختلال در عملکرد این مرکز یا مصادره تجهیزات پزشکی غیرقانونی است.

نیروهای طالبان مکرراً مرتکب نقض قوانین جنگ و نقض حقوق بشر شده اند، از جمله حملات بی رویه که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی غیرنظامی شده است. با این حال، جنایات طالبان هرگز تخلفات دولت افغانستان یا ایالات متحده را توجیه نمی کند.

دولت افغانستان باید بی‌طرفانه تمام اتهامات مربوط به سوء استفاده از سوی نیروهای امنیتی افغان را بررسی کند، کسانی را که مسئول جنایات جنگی و سوء استفاده‌های جدی هستند تحت پیگرد قانونی قرار دهد و نیروهای شبه‌نظامی را که خارج از زنجیره‌های فرماندهی عادی عمل می‌کنند، منحل و خلع سلاح کند. دولت ایالات متحده باید در مورد هر پرسنل آمریکایی که در این سوء استفاده ها دخیل هستند تحقیق کند، کسانی را که مسئول جنایات جنگی هستند تحت تعقیب قرار دهد، و از حمایت از نیروهای افغان که مسئول تخلفات جدی بوده اند، دست بردارد.

گاسمن گفت: «نیروهای افغان تحت حمایت سیا در هر مورد، حمایت هایی را که غیرنظامیان و بازداشت شدگان حق دارند، نادیده گرفته و مرتکب جنایات جنگی شده اند». دولت‌های آمریکا و افغانستان باید به این آسیب‌شناسی پایان دهند و تمام نیروهای غیرقانونی را منحل کنند.»

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x