یوان‌دی‌پی: افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است

استفن رودریگز نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان، می‌گوید با آن‌که افغانستان در تغییرات اقلیمی سهم ندارد؛ اما ششمین کشور آسیب‌پذیر است.

آقای رودریگز در یک گفت‌وگوی ویژه ای تأکید می‌کند که تغییرات اقلیمی و سرازیر شدن سیلاب‌ها، زیان‌هایی را برای باشندگان در چندین ولایت افغانستان به‌جا گذاشته است.

او گفت: «در ده سال پسین،‌ ممکن یک میلیون هکتار زمین در افغانستان مبدل به صحرا شده است و این از قبل یک کشور خشک‌زده است. شاهد خشک‌سالی‌های زیاد و کاهش آب بودیم، میلیون‌ها نفر بیجا شدند.»

آقای رودریگز در بخشی از سخنانش می‌گوید که در پی این سیلاب‌ها، بیش از دوصد نفر جان باختند و بیش از سه‌صد نفر دیگر زخم برداشتند و عملیات جست‌وجو و نجات هنوز هم ادامه دارد.

این مقام ملل متحد هم‌چنان تاکید می‌ورزد که نهادهای سازمان ملل متحد به کمک‌‌های شان در بخش‌های تهیه سرپناه، مواد خوراکی، آب و کمک‌های بهداشتی برای آسیب‌دیدگان سیلاب‌های پسین ادامه می‌دهند.

استیفن رودریگز گفت: «فراهم‌سازی خیمه‌ها هم‌چون سرپناه موقتی یکی از اولویت‌ها بود. پس از آن، فراهم‌سازی مراقبت‌های بهداشتی، به آنانی‌که به گونه جدی زخمی شده‌اند و برای جلوگیری از برخوردن با بدترین مشکل و فراهم‌ساختن غذا، باید آوار را پاک‌سازی و حیوانات تلف شده را بخاطر دسترسی به یک شماری از مناطق برطرف می‌کردیم. می‌دانید مردمانی هستند که شغلی ندارند و به غذا، پول نقد و آب نیاز دارند.»

آقای رودریگز در بخشی از سخنانش می‌افزاید که از زنان متشبث در افغانستان پشتیبانی می‌کنند و تنها در دوسال پسین، ۷۵ هزار تشبث زنان را حمایت کرده‌اند.

نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان در این باره گفت: «در دو سال گذشته ۷۵ هزار تشبث زنان را که یک شمار کوچک و یک شمار میانه‌اند، در سراسر افغانستان پشتیبانی کرده‌ایم. برای آنان پول، اعتبار بانکی، اعطای قرضه، آموزش از بهر ارتقای ظرفیت، پشتیابی برای حضور در امور تجارتی، ایجاد انجمن‌های تجارتی برای زنان و پشتیبانی زیادی بوده که برای زنان فراهم می‌کنیم.»

آقای رودریگز هم‌چنان گفته که محدودیت به زنان در افغانستان سالانه حدود شش‌صد تا یک میلیارد دالر به اقتصاد این کشور زیان می‌رساند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x