یونیسکو روز جهانی آموزش ۲۰۲۳ را به زنان و دختران افغانستان اختصاص داد

تاکید علمای جهان اسلام بر آموزش بانوان در افغانستان

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یا «یونسکو» می‌گوید که روز جهانی آموزش امسال را برای دختران و زنان افغانستان که از آموزش محروم شده اند، اختصاص می‌دهد.

یونسکو با نشر اعلامیه‌یی گفته است که از روز جهانی آموزش در ۲۴ ماه جنوری با موضوع سرمایه‌گذاری برای مردم و اولویت‌دادن به آموزش جشن گرفته می‌شود.

در اعلامیه‌ی یونسکو آمده است: «پنجمین روز جهانی آموزش در ۲۴ ماه جنوری سال ۲۰۲۳ میلادی با موضوع سرمایه‌گذاری برای مردم و اولویت‌دادن به آموزش جشن گرفته می‌شود. آموزش و پرورش باید در اولویت قرار گیرد تا پیشرفت به سوی همه اهداف توسعه پایدار در پس زمینه رکود جهانی، نابرابری‌های فزاینده و بحران آب و هوایی تسریع شود. یونسکو امسال روز جهانی را به دختران و زنان افغانستان که از حق تحصیل محروم شده اند، اختصاص می‌دهد. مردم این کشور خواستار لغو فوری ممنوعیتی است که دسترسی آنان به آموزش را محدود می‌کند.»

از سویی هم، برخی از دانش‌جویان و دانش‌آموزان می‌گویند که تنها اختصاص دادن این روز نمی‌تواند، مشکل بدور ماندن دختران را از آموزش حل بسازد.

ریحانه، یکتن از دانش‌جویان در این باره چنین می‌گوید: «یکروز کفایت نمی‌کند باید جامعه جهانی و یونسکو در تلاش از این باشد که امارت اسلامی هر چی زودتر از تصمیم که گرفتند تجدید نظر بکنند.»

کبرا، دانش‌آموز صنف یازدهم گفت: «یونسکو باید بیاید با امارت بنشیند گپ بزند مکتب‌ها را به روی ما باز کنند.»

طاهره، فارغ صنف دوازدهم گفت: «امیدوار هستم که امارت اسلامی مکتب‌ها، کورس‌ها و دانشگاه‌ها را به روی دختران و خانم‌ها باز کنند و بمانند که برویم کار.»

اما کابل می‌گوید که امارت اسلامی بر تامین حقوق تمامی شهروندان کشور متعهد است و همکاری سازمان ملل متحد برای مردم و حکومت افغانستان مهم است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفت: «بعضی مشکلات که موقتاً به میان آمده بخاطر حل‌اش جستجو جریان دارد، نباید کسی تشویش داشته باشد و در عموم همکاری سازمان ملل متحد با مردم افغانستان امارت اسلامی و همچنان وضعیت افغانستان مفید و مهم است.»

سید جواد سجادی، استاد دانشگاه گفت: «منع تحصیل دختران و زنان به معنای نادیده گرفتن حق ذاتی است و به معنای مبارزه با بدهیات عقلی و به معنای مقابله با پیشرفت و توسعه کشور است.»

در اعلامیه یونسکو نیز آمده است که در حال حاضر، ۲۴۴ میلیون کودک و نوجوان در جهان از آموزش بازمانده اند و ۷۷۱ میلیون بزرگسال بی‌سواد استند.

از روز بیست و چهارم ماه جنوری همچون روز جهانی آموزش در جهان تجلیل می‌شود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
13 سال پیش در چنین روزی، جولیان آسانژ ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیروهای آمریکایی به سوی غیرنظامیان عراقی از جمله کودکان شلیک می‌کنند. اکنون او به دلیل انتشار آن با 175 سال زندان مواجه است.  
از ویتنام گرفته تا عراق، میلیون‌ها نفر در جنگ‌هایی که توسط سیاستمداران آغاز شده کشته شده‌اند. امروز لایحه‌ای را به تصویب رساندم که بر اساس آن پارلمان باید در این مورد پاسخگو باشد و اطمینان حاصل شود که هیچ سیاستمداری نمی‌تواند استرالیایی‌ها را دوباره به جنگ‌های نامشروع بفرستد. گروه های اصلی حاضر به پاسخگویی نشدند.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x