آخرین سخنرانی جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در مورد حکومت طالبان

روز جمعه گذشته، اول جولای، رئیس جمهور ایالات متحده در دیدار با خبرنگاران در واشنگتن دی سی، به پرسشی در مورد حکومت طالبان پاسخ داد و گفت: “دولت طالبان در افغانستان، به ایالات متحده کمک می کند تا شبکه القاعده را از بین ببرند.”

سخنان جو بایدن سوالات مختلفی را در اذهان مردم در مورد روابط حکومت طالبان در افغانستان و به ویژه در مورد 40 میلیون دالر که امریکا در هفته به طالبان می دهد، ایجاد کرد که به موضوعی برای بحث در رسانه های افغانستان تبدیل شده است.

سخنرانی رئیس جمهور جو بایدن، گزارش سازمان ملل که حدود یک ماه پیش در مورد حکومت طالبان منتشر شد و برخی از مقامات طالبان را تحریم کرد، را رد کرده و آن را زیر سوال برد.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود بیست (20) گروه مسلح در افغانستان تحت اداره طالبان وجود دارد که با سازمان های تروریستی مرتبط هستند.

همچنین در این گزارش به طور مشخص به نام شبکه تروریستی القاعده اشاره شده است: «گروه های مسلحی مانند القاعده در این کشور وجود دارند و گروه القاعده سخت کوشش می کند تا خود را بازسازی کند. روابط طالبان با دو گروه القاعده و تحریک طالبان پاکستان (TTP) قوی است.»

اما بایدن گفت که القاعده دیگر آنجا نیست، ما با کمک طالبان آن را نابود کردیم. حال سوال اساسی این است که چه کسی حقیقت را می گوید، بایدن یا سازمان ملل؟

تا آنجایی که من تا حالا نظرات تحلیل گران را شنیده و دیدم حتی دو نفر هم یک نظریه را تایید نکردند، تحلیل گران طرفدار طالبان می گوید که بایدن درست می گوید که اینجا جایی برای هیچ گروه مسلحی نیست و هیچ خطری از خاک ما متوجه هیچ کس یا کشوری نخواهد بود، اما این گفته را که با کمک امریکا صلح را به کشور آورده و اجازه فعالیت به گروه های تروریستی را نمی دهند، رد کرده است.

همچنین طالبان پیش از این گزارش سازمان ملل متحد مبنی بر وجود گروه های مسلح تروریستی در افغانستان را رد کرده و این ادعا را کاملا نادرست خوانده بودند.

نظر من این است که رئیس جمهور جو بایدن در آستانه انتخابات است. مردم آمریکا می خواهند بدانند که پول مالیات آنها (160 میلیون دالر) در ماه برای چه اهدافی به افغانستان یا اداره طالبان داده می شود.

همچنین می دانیم که هر کاندیدای پستی در جریان تبلیغات انتخاباتی به میزان بالای 90 درصد به طرفداران و هموطنان خود دروغ می گوید و به هر نحوی می خواهد مردم را فریب دهد.

حادثه نهم سپتمبر که برای امریکا حتی برای کل جهان به یک تراژدی بسیار تلخ و فراموش نشدنی تبدیل شده و مسئولیت آن نیز بر دوش شبکه القاعده افتاده است، بنابراین پس از این حادثه، هرکسی که خود را برای پست ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا نامزد کرده است، خود را قهرمان حذف القاعده معرفی کرده و بدین ترتیب رای اعتماد مردم را به دست آورده است.

به همین ترتیب، او به مردم خود اطمینان می دهد که طالبان در دست ما یا یکی از قوت های شبه نظامی بین المللی ما هستند، و تا زمانی که برای تحقق اهداف ما مفید باشند، از آنها حمایت خواهیم کرد و هر زمان که بی فایده شوند، آنها را از بین خواهیم برد. اما به یاد داشته باشید که ما هرگز اجازه نمی دهیم هیچ دولتی، از جمله سازمان ملل متحد، آنها را به عنوان یک دولت به رسمیت بشناسد و با آنها روابط دیپلماتیک داشته باشد.

شاید نظر من ناقص باشد، اما اگر به سیاست های زور بیش از حد امریکا و گستاخی و خودپسندی طالبان نگاه کنید، چیز دیگری به ذهنتان نمی رسد. بازی آنها همینطور خواهد بود، اما مردم مظلوم ما رنج خواهند برد و شهروندان روشن فکر ما نیز از راههای مختلفی خواهند رفت و روز به روز بر میزان بی اعتمادی آنها افزوده خواهد شد.

( دعوت میدیا / ۳ جولای ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x