آقای ترامپ غزه جایی برای معاملات ملکی نیست

تمام جهان روز چهارشنبه با خبری حیرت‌آور از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بیدار شدند. ترامپ سه شنبه شب در جلسه با نخست‌وزیر اسرائیل از قصد آمریکا برای تسلط بر نوار غزه، تخلیه تمامی ساکنان آن و تبدیل این منطقه به یکی شهر توریستی خبر داد.

بیانیه شبانه ترامپ که در کنار بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به سرعت به تیتر اخبار سایت‌های خبری در سراسر جهان، از نیویورک گرفته تا استرالیا، تبدیل شد و موجی از شوک و سردرگمی را در میان افکار عمومی در پی داشت. بسیاری از رسانه‌ها این اقدام رئیس‌جمهوری آمریکا را پاکسازی قومی در قالب یک پروژه ساخت‌وساز نامیدند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد: «در یک پیشنهاد شگفت‌انگیز که واکنش‌های انتقادی و سردرگمی‌های زیادی در سطح جهانی برانگیخت، رئیس‌جمهوری آمریکا امکان اعزام نیروهای آمریکایی برای تأمین امنیت نوار غزه را رد نکرد.» این شبکه همچنین در تحلیل خود نوشت: «طرح ریویرا (شهر تفریحی ساحلی) ترامپ یکی از توهم‌آمیزترین ایده‌ها در تاریخ تلاش‌های صلح‌آمیز آمریکا در خاورمیانه است.»

روزنامه نیویورک تایمز، که به اردوگاه لیبرال در ایالات متحده تعلق دارد، نیز با تیتر «ترامپ اعلام کرد که آمریکا باید غزه را تصرف کند و تمام دو میلیون فلسطینی آنجا باید به جای دیگری نقل مکان کنند»، نوشت: «طرح ترامپ برای غزه مانند یک بمب ساعتی عمل خواهد کرد.»

سخنان ترامپ همچنین طوفانی در رسانه‌ها و روزنامه‌های انگلیسی ایجاد کرد. بی‌بی‌سی با پوشش زنده و دقیقه به دقیقه واکنش‌ها به این اظهارات تاریخی پرداخت. او نوشت:« با وجود مخالفت شدید کشورهای اردن و مصر در خصوص اسکان مجدد فلسطینی‌ها در خاک آن‌ها، طرح ترامپ می‌تواند یکی ار بزرگ‌ترین بی‌اعتنایی‌های آشکار به قوانین بین‌المللی لقب بگیرد.»

گاردین، روزنامه معروف انگلیسی که مواضع چپ‌گرایانه دارد و به دلیل انتقادات تند از اسرائیل شناخته می‌شود، سخنان ترامپ را «اعلامیه‌ای تکان‌دهنده» توصیف کرد و نوشت: «به دنیای ترامپ خوش آمدید، جایی که سرمایه‌داران برجسته، سود خود را در ویرانه‌های غزه می‌بیند.»

اسکای نیوز، یکی از بزرگترین شبکه‌های رسانه‌ای انگلیسی‌زبان، نیز در گزارشی تأکید کرد که ترامپ پیش‌تر به‌طور علنی  به «پاکسازی قومی» متهم شده بود و این طرح را به‌عنوان «یک برنامه خطرناک» توصیف کرد. مقاله تفسیری این شبکه به این نتیجه رسید که «راه‌حل ترامپ برای غزه، جهل تاریخی او را آشکار می‌کند و ممکن است وضعیت درگیری در خاورمیانه را بدتر کند.»

طرح ترامپ در روزنامه‌های دیگر اروپا نیز جنجالی شد. روزنامه ایتالیایی «کوریره دلا سرا» با تیتر «طرح ترامپ: فلسطینی‌ها غزه را ترک خواهند کرد و این منطقه به ریویرای خاورمیانه تبدیل خواهد شد» به این موضوع پرداخت، در حالی که روزنامه اسپانیایی «ال پایس» به واکنش حماس اشاره کرده و هشدار داد که این طرح «می‌تواند منطقه را به آتش بکشد.»

روزنامه فرانسوی «لوموند» با تیتر «دونالد ترامپ با بیانیه‌ای مبنی بر اینکه ایالات متحده به تصرف نوار غزه فکر می‌کند، شوک عمومی ایجاد کرده است» به این موضوع پرداخته و روزنامه هلندی «تلگراف» نیز با عنوان «تعجب‌ها از طرح ترامپ برای تصرف نوار غزه» نوشت: «اهدافی چون پاکسازی قومی تا فرصت‌طلبی در زمینه املاک و مستغلات و تسلط بر نوار غزه آمریکا را به طمع انداحته است تا منطقه را تحت کنترل خود درآورد و آن را به ریویرای خاورمیانه تبدیل کند.»

در آلمان، روزنامه «بیلد»، که همواره حمایت خود را از اسرائیل اعلام کرده است، اظهارات ترامپ را «اعلامیه‌ای تاریخی» توصیف کرد و به وعده ترامپ برای تبدیل غزه به ریویرای خاورمیانه اشاره کرد، اما در عین حال هشدار داد که ترامپ روشن نکرده است که چگونه تصرف غزه انجام خواهد شد. این روزنامه همچنین افزود که «حقیقت این است که دهه‌ها سیاست‌های بین‌المللی نتوانسته به نابودی زیرساخت‌های حماس در غزه منجر شود و برعکس، این سازمان اسلام‌گرا توانسته است قدرت خود را به‌شدت افزایش دهد.»

در استرالیا، جایی که ترامپ هنگام بیان سخنان خود، به تازگی روز آغاز شده بود، سردبیران روزنامه «Sydney Morning Herald» با ابراز تعجبشان در صفحه اول نوشتند: «ترامپ پاکسازی قومی را در قالب یک فرصت‌طلبی املاکی پوشیده و برنامه قدرتمند کردن آمریکا را فدای آن کرده است.» آن ها در ادامه نوشتند:« نکته قابل توجه این است که سخنان ترامپ در مورد مداخله عمیق آمریکا در غزه با وعده‌های او برای تمرکز بر مسائل داخلی آمریکا و عدم ورود به ماجراجویی‌های نظامی در خارج از کشور تناقض دارد.»

منبع: وای نت

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x