آقای خلیلزاد به عراق خوش نیامدید!

زلمی خلیلزاد، سفیر اسبق ایالات متحده امریکا در عراق و افغانستان دست کم یک ماه است در عراق به سر می‌برد. او که سابقه نه چندان درخشانی در سیاست خارجی امریکا دارد و به هر کجا که ماموریت داشته اتفاقات تلخی رقم خورده است، معلوم نیست این بار چه در سر دارد.

زلمی خلیلزاد در اوج تنش‌های طایفه‌ای و تروریستی عراق یعنی ۲۱ ژوئن ۲۰۰۵ تا ۲۶ مارس ۲۰۰۷ سفیر امریکا در بغداد بود. بارها شنیده می‌شد که سیاستمداران عراقی از رفتارهای او شکایت داشتند و از خاطره خوبی ندارند. او اگرچه کراوات می‌زند و صورت تراشیده دارد و فرزندانش را الکساندر و ماکسیمیلیان نامیده که عموما نام‌های مسیحیان هستند، اما ابایی ندارد که از نگاه‌های طایفه‌ای سنی – شیعه حمایت کند و بر اساس تعصبات طایفه‌ای خود سنیان را بر شیعیان بشوراند. خلیلزاد با وجود این‌که ادعا می‌کند سکولار است و اعتقادات دینی ندارد اما بارها مشاهده شده که نه تنها بر افراط‌گرایی اصرار دارد که بلکه حتی تا جایی پیش رفته که به صرف تخریب شیعیان از سلفی‌ها طرفداری ‌کرده و خود یکپارچه تندتر از هر سلفی دیگری شده است تا آنجا که بارها مشاهده شد که اهل تسنن از رفتارهای افراط‌گرایانه او به ستوه می‌آمدند و شکوه می‌کردند.

زلمی خلیلزاد وقتی که در افغانستان بود نیز علاوه بر طرفداری از نگاه‌های افراطی سلفی‌گری، نژادپرستی خود را نیز عیان می‌کرد. او به صراحت به لزوم برتری یافتن پشتون‌ها بر دیگر اقوام تاکید می‌کرد حتی اگر این برتری‌طلبی به قیمت خونریزی، کشتار، خشونت و تبعیض تمام می‌شد.

او زمانی که طالبان هنوز به قدرت برنگشته بود، سودای ریاست جمهوری افغانستان را داشت و چون نقشه‌هایش راه به جایی نبردند، درصدد برآمد که جمهوری نوپای افغانستان را سرنگون کند و طالبان را بعد از حدود دو دهه به قدرت بازگرداند. در حقیقت تلاش‌ها، دسیسه‌چینی‌ها و شیطنت‌های بسیار او در تضعیف جمهوریت افغانستان در ماه‌های آخر دولت اشرف غنی احمدزی بسیار موثر بود تا آنجا که فراموش می‌کرد نماینده دولت امریکا در افغانستان است نه نماینده طالبان.

اکنون این چهره با این سابقه، دست کم یک ماه است در عراق به سر می‌برد. البته روشن نیست او در این مدت دائما در عراق بوده یا به خارج و داخل عراق در رفت و آمد بوده، اما آنچه روشن است او در مراسم نوروزی اقلیم کردستان شرکت کرد و تصاویرش را هم خودش و هم رسانه‌های کردی منتشر کردند. هفته گذشته نیز در عراق با محمد شیاع السودانی، نخست وزیر فعلی و نوری المالکی، نخست وزیر اسبق عراق دیدار کرد در حالی که روشن نیست او در چه کسوت و به عنوان چه مقامی با سیاستمداران و رهبران عراقی دیدار کرد.

البته زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که او ظاهرا تلاش بسیاری می‌کند از سوی دولت ترامپ به عنوان سفیر امریکا در عراق انتخاب شود، با وجود این‌که گفته می‌شود حلقه ضدجنگ پیرامون ترامپ، که با جمهوریخواهان دوره جورج بوش پسر دشمنی دارند، با انتخاب او به این سمت به شدت مخالفند. با این حال به نظر می‌رسد که این حضور طولانی و پررنگ او در عراق با هدف تصاحب سفارت امریکا در بغداد باشد، به‌ویژه که اکنون نزدیک به سه ماه است امریکا در عراق سفیر ندارد و این فرصتی شده که او از خلاء نبود سفیر در عراق بهره‌برداری کند. اما خلیلزاد باید بداند که نه تنها ملت عراق بلکه مردم منطقه از او هیچ خاطره خوشی ندارند و او را فردی جنگ‌طلب، دسیسه‌چین، افراطی و آشوب‌طلب می‌دانند، حتی اگر با چهره غربی و لبخند بر لب در برابر لنز دوربین‌ها ظاهر شود.

آی آر دیپلماسی

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x