احدی: در مورد پول مسدود شده افغانستان تصمیم مهمی گرفتیم

بورد صندوق امانت که برای نظارت بر حدود سه میلیارد و پنجصد میلیون دالر افغانستان در سویس ایجاد شده، برای نخستین بار به روز دوشنبه در شهر ژینو تشکیل جلسه داد. انوارالحق احدی، رئیس پیشین « د افغانستان بانک» و عضو بورد صندوق امانت می گوید که بخشی از نشست روز دوشنبه روی به دوران انداختن پول های این کشور متمرکز بود.

احدی نا وقت روز دوشنبه در این مورد به رادیو آزادی بیشتر گفت: “زیاد مسائل سازمانی صندوق بود که روی تشکیلات گپ زده شد و این که در آینده باید ریاست مجالس هم به عهدۀ یک افغان باشد و موضوع مهم که رویش تصمیم گرفته شد، آن بود که پولی که این جا است، باید به دوران انداخته شود و به یک فیصدی خوب با استفاده از این پول فایده حاصل شود که این کار باید فوراً صورت گیرد.”

سه و نیم میلیارد دالر از پولهای منجمد شدۀ «د افغانستان بانک»، اخیراً از واشنگتن به صندوق امانت در سویس منتقل شد، تا به گفتۀ مقامهای امریکا از دسترسی طالبان در امان بماند. ایالات متحده در ماه سپتمبر از تصمیم خود برای منتقل کردن سه و نیم میلیارد از جملۀ حدود هفت میلیارد دالر « د افغانستان بانک» به صندوق امانت در سویس خبر داد تا به گفته اش برای کمک به اقتصاد افغانستان مصرف شود.

بر اساس گزارش ها، پول واردات برق، قرضه های افغانستان به نهادهای بین المللی، کمکها در بخش توسعه ای و مصارف چاپ بانکنوتهای افغانی، همه از طریق همین صندوق پرداخته خواهد شد. این جلسه مالی در حالی برگزار می شود که به اساس گزارش های ملل متحد، میلیون ها نفر در افغانستان در آستانه فرارسیدن زمستان امسال در خطر گرسنگی هستند.

به گزارش رویترز، در ترکیب اعضای صندوق، اسکات میلر، سفیر ایالات متحده در سویس، الکساندر باومن، یک مقام وزارت خارجۀ سویس، انوارالحق احدی، رئیس پیشین د افغانستان بانک و وزیر سابق مالیۀ این کشور و شاه محمد محرابی، عضو شورای عالی بانک مرکزی افغانستان شامل استند.

حکومت طالبان منجمد شدن میلیاردها دالر د افغانستان بانک را نقض قوانین بین المللی دانسته است. مقامات حکومت طالبان بر آنچه دسترسی داشتن مردم افغانستان بر تمامی این پولها خوانده اند، نیز تاکید می کنند.

طارق فرهادی، یکی از کارشناسان امور افغانستان نا وقت دوشنبه در این مورد نظرش را با رادیو آزادی اینگونه مطرح کرد: “طالبان گفته اند که پولهای این صندوق مربوط مردم افغانستان می شود. مشکل اینست که امریکا پولها را در اختیار طالبان نمی گذارد، چون که طالبان زیر تعزیرات امریکا و سازمان ملل متحد اند. پس امریکایی ها مجبور شدند که پولها را به کشور سومی بفرستند.”

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، ایالات متحده حدود هفت میلیارد دالر « د افغانستان بانک» را منجمد کرد. جوبایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در ماه فبروری فرمانی را امضا کرد که در آن از اداره های مالی آن کشور خواسته شد تا نیم این پول به خانواده های قربانیان حملات یازدهم سپتمبر و متباقی آن برای کمکهای بشری به مردم افغانستان اختصاص داده شود.

اما هنوز محکمۀ فدرال امریکا در مورد اختصاص یافتن پول های « د افغانستان بانک» به قربانیان حملات یازدهم سپتمبر فیصله نهایی نکرده است.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x