آمارهای وزارت صنعت و تجارت نشان میدهند که در بیش از یک سال گذشته ۱۵۰ سرمایهگذار خارجی جواز سرمایهگذاری گرفته اند.
آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت میگوید که در حال حاضر برای سرمایهگذاران سهولتهای زیاد فراهم شده و بیشتر سرمایهگذاران چین، روسیه، امریکا، انگلستان و کشورهای عربی علاقهمند سرمایهگذاری در افغانستان استند.
سخنگوی این وزارت به خبرنگاران گفت: «در حدود ۱۵۰ شرکت خارجی آمده در افغانستان سرمایهگذاری کرده است. بیشترین شرکتهای که آمدهاند، شرکتهای از کشور چین است، روسیه، انگلستان و امریکا، و همچنان یک تعداد شرکتهای کشورهای عرب هم آمده، سرمایهگذاری کرده است.»
محمد یونس مومند، سرپرست اتاق تجارت و سرمایهگذاری، گفت: «مردم افغانستان به برق ضرورت دارند. مردم افغانستان و سکتور خصوصی باید یک الهام بگیرند و دست به کار شوند.»
به گفته آقای جواد آنان در بخشهای استخراج معادن و تولید برق سرمایهگذاری کردهاند.
از سویی هم، وزارت اقتصاد میگوید که سرمایهگذاری سرمایهگذاران داخلی و خارجی در رشد و توسعه اقتصاد کشور اثر مثبت دارد و زمینه کار را برای شهروندان کشور فراهم میسازد.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «در حال حاضر از نظر امنیتی، برچیده شدن فساد اداری و تسهیلات حمایتی، زمینه برای سرمایهگذاری خارجی در کشور کاملا فراهم است.»
در همین حال، شماری از سرمایهگذاران چینی از مسوولان امارت اسلامی میخواهند که امینت سرمایهگذاران خارجی را تامین کنند تا آنان بیشتر در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
یومینگهوی، رییس چاینا تاون، گفت: «بیست سال است که در افغانستان سرمایهگذاری کردهام در نخست فرآوردههای با کیفیت چینی را وارد افغانستان میکردم سپس در یک کارخانه ذوب آهن سرمایهگذاری کردم تا اکنون من در حدود پنج میلیون دالر در افغانستان سرمایهگذاری کردهام.»
پیش از این کمیسیون اقتصادی ریاستالوزراء از تمامی سرمایهگذاران افغانستان در بیرون از کشور خواسته است تا در افغانستان سرمایهگذاری کنند.