اداره ملی حفاظت از محیط زیست میگوید که کمکهای جامعه جهانی در بخش مبارزه با جلوگیر از آسیبهای اقلیمی در افغانستان، کاهش یافته است.
حافظ عزیز رحمن، رییس این اداره در برنامهی بزرگداشت از هفته جهانی اقلیم، از جامعه جهانی میخواهد تا کمکهای شان به افغانستان را سیاسی نسازند.
به گفتهی رییس اداره ملی حفاظت از محیط زیست، انتشار گازهای گلخانهیی در برخی از کشورها سبب افزایش تغییرات اقلیمی در منتطقه شده که این کار باعث افزایش خشکسالی، سیلاب، زمینلرزه و کاهش آبهای آشامیدنی شده است.
آقای رحمن افزود: «عدم همکاری سازمانهای جهانی در بخش مبارزه با تغییر اقلیم متاسفانه اقلیم و فضای افغانستان را زیانمند ساخته است.»
عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستریاستالوزراء که در این برنامه حضور داشت، میگوید که افغانستان ششمین کشور متاثر از تغییرات اقلیمی در جهان به شمار میرود.
آقای حنفی در این باره گفت: «افغانستان ششمین کشور متاثر از تغییرات اقلمی میباشد، در حالی که سهم افغانستان در استعمال گازهای گلخانهای بسیار ناچیز است.»
نجیبالله حقانی، سرپرست وزارت تکنالوژی و معلومات گفت: «همین گونه که امروز مشکل برای اقلیم پیش میآید، گلهای طبیعی از بین میرود که هم کار این است، ولی کشورهای ضعیف شکار این گازها است و باید اینها این عمل خود را اصلاح کنند.»
از سویی هم، عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که به دلیل اثرات زیاد اقلیم، چندین سال پی هم است که افغانستان با خشکسالی روبهروست.
آقای عمری افزود: «چند سال میشود که خشکسالی ادامه دارد حتا زمستان هم اکثر ساحات برف و باران نمیشود زراعت ما و شما ختم شده روان است منابع طبیعی و جنگلات ما و شما ختم شده روان است.»
اداره ملی حفاظت از محیط زیست تاکید میورزند که کار چندین پروژه نیمهکاره را به ارزش سی میلیون دالر نیز در آینده نزدیک در کشور از سر خواهند گرفت.