مقام های پاکستانی بارها مدعی حضور گروه های تروریستی در افغانستان در دوران حکومت حداقل سه ساله طالبان شده و گفته اند که طالبان پاکستانی از سوی کابل حمایت می شود.
اسلام آباد مدعی است که دشمنان این کشور در افغانستان پناهگاه های امن دارند و رهبران طالبان پاکستانی نیز در افغانستان هستند.
اخیراً شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک مدعی شد که داعش خراسان، شبکه القاعده، تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبکستان، انصارالله تاجیکستان و گروه های تروریستی زیادی در افغانستان وجود دارند.
نخست وزیر پاکستان گفت این کشور متعهد به از بین بردن همه گروه های تروریستی به ویژه تحریک طالبان پاکستان است و اسلام آباد در دو دهه اخیر در مبارزه با تروریسم ضررهای زیادی دیده است و حداقل 80000 سرباز و غیرنظامی کشته داده است.
این ادعاها در حالی مطرح می شود که حکومت طالبان بارها پاکستان را به بی ثباتی و تضعیف حکومت در کابل متهم می کند و می افزاید که اسلام آباد از تروریست ها و گروه های تکفیری علیه حکومت کنونی افغانستان حمایت می کند.
عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع طالبان در آغاز سال جاری گفته بود که گروه تروریستی داعش از پاکستان برای انجام حملات در افغانستان استفاده می کند. و گفت: ما مواردی داریم که داعش از خاک پاکستان به افغانستان آمده و از خاک پاکستان علیه ما استفاده کرده و حوادث تروریستی از این کشور سازماندهی شده است.
پاکستان باید مسئولیت این موضوع را بپذیرد. چندی پیش ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان از دستگیری چند تن از عناصر داعش در افغانستان خبر داد که در حملات تروریستی ماه های اخیر در کابل و بامیان دست داشتند.
آقای مجاهد افزود که افراد دستگیر شده از اردوگاه آموزشی داعش شاخه خراسان در مستونگ ولایت بلوچستان پاکستان به افغانستان آمده بودند. مقامات پاکستانی مدعی وجود گروه های تروریستی در افغانستان هستند، در حالی که مردم افغانستان چندین دهه است که قربانی تروریسم و تهدید شده اند و میلیون ها نفر از این موضوع متاثر شده اند.
جدای از این، پاکستان حداقل نیم قرن است که به عنوان مرکز تروریسم و مرکز اصلی گروه های تروریستی در مجامع منطقه ای و بین المللی شناخته شده است.
از سوی دیگر در این مدت گروه های تروریستی با حمایت اسلام آباد در ایجاد تنش، ناامنی و بی ثباتی در افغانستان نقش فعالی داشته اند.
در شرایط کنونی که پاکستان با بحرانهای عمیق امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم میکند، مقامات این کشور تلاش زیادی برای درک افکار مردم نسبت به تهدیدات احتمالی ناشی از خاک افغانستان دارند تا از این طریق زمینه افزایش انزوای منطقه ای و بین المللی حکومت طالبان را فراهم کنند.
منبع: آژانس خبری معمار