اکنون که سرمای زمستان و گرانی و بیکاری باهم به گریبان مردم فقیر کشور دست انداختهاند، زندهگی دشوارتر شده است.
در شرایط کنونی که کشورها و سازمانهای مختلفی از «وقوع فاجعه انسانی» در زمستان پیش رو هشدار میدهند، حکومت سرپرست طالبان مردم را به دعا و نیایش دعوت میکند و در برابر بیچارهگی مردم مسوولیت نمیگیرد.
حکومت سرپرست طالبان برای کنترل وضعیت صحی در زمستان پیش رو، هیچ برنامهای طرح و اجرایی نکرده است. عکس آن در حال کاهش کارمندان بخش صحت و بستن تعدادی از مراکز درمانی و صحی است.
به دلیل کاهش کمکهای بینالمللی، نظام صحی کشور دچار مشکلات فراوان است و اکنون نیاز است که حکومت سرپرست طالبان برای جلوگیری از فروپاشی آن، آستین بر زند و کمر همت ببندد.
توزیع تذکره و پاسپورت برای مریضانی که در داخل کشور قابل تداوی نیستند، از چندی به اینسو در کابل تعلیق شده است و در ولایات نیز حرکت لاکپشتی دارد.
با توجه به اینکه پروژه کرونا در کشور متوقف شده و شفاخانههای مبارزه با کووید-۱۹ مسدود گشته، حکومت سرپرست طالبان که مسوول حفظ جان و مال مردم است، برای مبارزه با موج چهارم کرونا، باید برنامه عملی را طرح و اجرا کند.
یکاری و فقر گسترده، دیگر امکان تداوی مریضان در شفاخانههای خصوصی با اینهمه مصرف را از اکثر قریب به اتفاق مردم گرفته است، بنابراین باید بر تعداد شفاخانههای مبارزه با کرونا بهصورت فوری افزوده شود، ضمن اینکه کادرهای قبلی برگردند و شفاخانهها هم بازگشایی شوند.
در کنار کرونا، آلودهگی افسارگسیخته هوا در بزرگشهرها، بار دیگری را بر شانه کمتوان نظام صحی کشور میگذارد.
افغانستان یک بار کمبود آکسیجن و بالون آن را تجربه کرده است و نباید این تجربه تلخ، برای بار دیگر تکرار شود. حکومت سرپرست طالبان مسوولیت دارد که همه امکانات مبارزه با کرونا، امراض فصلی و امراض تنفسی به دلیل غلظت آلودهگی هوا در زمستان پیش رو را فراهم آورد و به مردم اطمینان دهد که نظام صحی کشور را در زمستان یخ نمیبندد.
پشتو ۸صبح
۲۰۲۱/۳۰/۱۱