استراتژی جدید ناتو در افغانستان: تهدید یا فرصت برای اسیای مرکزی؟

دبیرکل ناتو ینس استولتنبرگ در ۴ فبروری خواستار قطع رابطه طالبان همراه با گروه القاعده و پایان خشونت ها شد. 

در همان روز گروه مطالعات افغانستان که به ابتکار کنگره امریکا شکل گرفته است، به دولت جدید امریکا پیشنهاد کرد که هر چه عاجل مذاکرات با طالبان را برای به تعویق انداختن خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را از سر بگیرد.

روز قبل در تاریخ ۳ فبروری، هایکو ماس وزیر امور خارجه المان موضع کشورش را بیان داشت: خروج نیروهای ناتو از افغانستان به پیشرفت در مذاکرات بین الافغانی بستگی دارد و به تاریخ مشخصی وابسته نیست. بخش رسانه ای ناتو تصریح کرد که تا اوایل ماه می، هیچ کاهش نظامی از لحاظ نیرو، نخواهند داشت.

با توجه به گزارشات عنوان شده، ایالات متحده و ناتو قصد دارند تا طرح دونلد ترمپ مبنی بر خروج نیروهای نظامی از افغانستان را به تعویق بیاندازند.

اندره سرنکو، کارمند مرکز مطالعات افغانستان مدرن اظهار می دارد که فرمول گفته شده توسط هایکو ماس، احتمالا اصل استراتژی امریکا تحت حکومت جو بایدن است. 

به گفته وی این تغییر استراتژی به طور قاطعانه در منطقه اسیای مرکزی تاثیر خواهد گذاشت.

در سال های اخیر کشورهای منطقه اسیای مرکزی روابط خو را با طالبان ایجاد کرده اند. 

ماسادیکوو مدیر پیشین سیاسی ملل متحد عنوان می کند: عشق اباد مذکرات خود را طالبان تحت حمایت ملل متحد انجام داد. 

کشورهای اسای مرکزی براساس منافع امنیتی خود، خواهان ایجاد ثبات در افغانستان هستند. ” پایگاه های اموزشی گروه های افراطی در افغانستان حضور دارند که در ارزوی سرنگونی دولت های سکولار در این منطقه هستند. علاوه براین، طالبان مانعی بزرگ برای اجرای پروژه های بزرگ اقتصادی هستند مانند خط لوله گاز TAPI.

ماسادیکوو عنوان می کند که بعید است این پروژه ها تا زمان حل منازعات در افغانستان عملی شوند!.

براساس ارزیابی وی، تصمیم ناتو در عدم شتاب بر خروج خود از افغانستان، به این توافق کمک نخواهد کرد. حضور ناتو در افغانستان باعث ایجاد ناامنی بیشتر خواهد شد.

اندره سرنکو، اوضاع متفاوتی را ارزیابی می کند. روند مذاکره با طالبان یک توهم است، انها قصد ندارند ندارد قدرت را با کسی در افغانستان تقسیم کنند تا جایی که ان را به زور بگیرند تا کشور را مطابق با الگوی امارت اسلامی را ایجاد کنند.

دوشنبه، نورسلطان، تاشکند، عشق اباد و بیشکک نفش راحتی خواهند کشید وقتی بدانند ایالات متحده به گونه ناگهانی افغانستان را ترک نخواهند کرد. 

(دویچه وله)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x