در ششم جدی سال ۱۳۵۸ هجری شمسی، ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی، با همراهی دست نشانده خود ببرک کارمل و برخلاف تمام قوانین و اصول بینالمللی، با سلاحهای مرگبار به افغانستان یورش بردند. آنها به هدایت مزدوران تربیت شده خود، درختان و سرزمینهای کشور را نابود کردند، افغانستان را در خون غرق ساختند، و کشور را به ویرانهای تبدیل کردند. هزاران افغان را شهید و معلول کردند و میلیونها نفر را مجبور به مهاجرت به کشورهای خارجی نمودند.
اما ملت بیدار و میهندوست ما با فدا کردن جانهای خود، پاسخی کوبنده به ارتش سرخ دادند، بهگونهای که در ۲۶ دلو ۱۳۶۸، وقتی فرمانده بزرگ آنها، بوریس گروموف، از پل حیرتان عبور میکرد، با وحشت به عقب نگاه کرد و شاهد شکست سنگین خود شد. شکستی که در آن، به گفته خودشان، ۱۵ هزار سرباز کشته، نزدیک به ۵۰ هزار نفر معلول، و هزاران نفر دچار بیماریهای روانی شدند. علاوه بر این، هزاران قبضه سلاح سبک و سنگین و تجهیزات نظامی آنها نابود شد. این شکست، تأثیرات عمیق سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی بر جامعه شوروی گذاشت، که در نهایت، در اواخر سال ۱۹۹۱ میلادی، امپراتوری بزرگ شوروی به ۱۵ تکه تقسیم شد. این شکست به حدی تأثیرگذار بود که در دهه ۹۰ میلادی، سربازان آنها مجبور بودند در خیابانها گدایی کنند.
شورویها شکست خوردند و با سرافکندگی افغانستان را ترک کردند. اما متأسفانه، برخی همسایگان دشمن صفت، گروههای تنظیمی را که در پاکستان ساخته شده بودند، به جنگ داخلی کشاندند و کشور را بیش از پیش ویران کردند. ارتش مسلح افغانستان را از هم پاشاندند و سلاحهای آن را در شهرهای پاکستان به حراج گذاشتند. در هر روستا حکومتهای تنظیمی به وجود آمد و جنگهای داخلی میان آنها، راه را برای استعمار سیاه باز کرد.
انگلیسیها گفتهاند: «تصرف افغانستان آسان است، اما حفظ آن قلبی بزرگ میطلبد.»
رهبران شوروی و استعمار سیاه، بهویژه جو بایدن، افغانستان را گورستان امپراتوریها نامیدهاند، زیرا هر دو، استعمار سرخ و سیاه، طعم تلخ شکست را در این سرزمین چشیدند.
خروج ارتش سرخ لحظهای تاریخی برای افغانستان بود، اما متأسفانه آغازگر جنگی طولانی شد. ما افغانها این روز را بهعنوان روز پیروزی گرامی میداریم، اما آزادی واقعی در صلح و ثبات است. امروز که امنیت در افغانستان برقرار شده و روند بازسازی با سرعت پیش میرود، متأسفانه برخی حلقات تلاش دارند بار دیگر شعلههای جنگ را برافروزند و کشور را به میدان نبرد تبدیل کنند.
اما خوشبختانه، ملت آگاه شده است و دیگر فریب تبلیغات نادرست دشمن را نمیخورد.
امید است که امارت اسلامی نیز به دسیسههای شوم دشمنان توجه جدی داشته باشد تا ملت رنج کشیده ما، بار دیگر قربانی توطئه های ناپاک آنان نشود.
مطلبی از نشریه تاند با نویسندگی جنرال دولت وزیری