اشتباهات امریکا در جنگ بی پایان!

ایالات متحده وضعیت افغانستان را بد تعبیر کرده است، در حالی که جنگ طولانی اکنون طالبان را در اوج نفوذ خود می بیند و بایدن ۱۱ سپتمبر را مهلت خروج کامل نیروها اعلام کرده است!

مقامات نظامی می گویند عقب نشینی حدود دو ماه زودتر از موعد مقرر کامل خواهد شد. مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان که سال گذشته در دوحه آغاز شده بود نیز ماه هاست که مسدود شده است و این در حالیست که طالبان هر روز به پیشرفت های ارضی دست می یابند!

طولانی ترین جنگ در تاریخ امریکا یکی از فاجعه بارترین جنگ ها است. پس از ۲۰ سال جنگ، طالبان که قرار بود نابود شوند در اوج نفوذ و قدرت قرار دارند!

شبکه های تروریستی که ایالات متحده هنگام آغاز جنگ جهانی خود علیه تروریسم در افغانستان متعهد شد آنها را از بین ببرد نیز اکنون در آسیا و آفریقا از شرق افغانستان تا سواحل افریقا پراکنده شده اند! اما اشتباه امریکا چه بوده است؟

ایالات متحده سه اشتباه اساسی انجام داد که منجر به خروج تحقیرآمیز این ابرقدرت از این قبرستان امپراطوری ها شد!

اول، ایالات متحده بدون اینکه از تاریخ این کشور درس بگیرد به افغانستان رفت. در قرن ۱۹ و ۲۰ نیز افغانستان مورد حمله قدرتهای بزرگ قرار گرفته بود، اما همه مهاجمین با فضاحت عقب نشینی کردند!

پس از سرنگونی رژیم طالبان و رانده شدن القاعده به داخل غارها و کوهها، ایالات متحده هنوز این فرصت را داشت که با کمک گروههای مختلف کشور را به ثبات برساند و آنجا را ترک کند! اما زیاده خواهی های دولت بوش مانع این کار شد!

سرنگونی آنها از قدرت آسان بود، اما شکست دادن آنها در کشورشان کار دشواری بود. در همین حین، ایالات متحده حمله به عراق را برای سرنگونی صدام حسین و ایجاد دموکراسی در آنجا آغاز کرد. این اشتباه دوم بود!

ایالات متحده روی  پشتیبانی تاکتیکی پاکستان از جنگ علیه تروریسم حساب کرده بود و این واقعیت را نادیده گرفت که پاکستان روابط استراتژیک عمیقی با طالبان داشت. پاکستان با پشتیبانی از مبارزات ایالات متحده در افغانستان و در عین حال پناه دادن و پشتیبانی از طالبان، یک بازی دوگانه انجام داد!

مسلم است که یک مورد واقع گرایانه برای خروج ایالات متحده از افغانستان وجود دارد. به نظر می رسد ایالات متحده مدت ها پیش به این نتیجه رسیده است که این  جنگ جنگی است که نمی توان آن را تغییر داد!

ایالات متحده همچنین تمرکز خود را به آسیای شرقی و چین که در حال افزایش قدرت است تغییر داده است. با توجه به چالش های سیاست خارجی که ایالات متحده اکنون در جاهای دیگر با آن روبرو است، ادامه حضور نیروها و تعهدات در افغانستان چندان منطقی نیست!

اما ایالات متحده می توانست با نظم بیشتری عقب نشینی کند. در عوض، این کشور برای عقب نشینی نیروهایش تسلیم شرایط طالبان شد. این سومین اشتباه بود!

اکنون خروج امریکا قطعا تعادل قدرت را به نفع طالبان تغییر می دهد. طالبان این را می دانستند. آنها بلافاصله پس از امضای توافق نامه با ایالات متحده در فبروری ۲۰۲۰ حملات خود را افزایش داده و قتلهای هدفمندی را با هدف تضعیف دولت افغانستان و ایجاد وحشت در جامعه انجام داده اند!

از زمانی که نیروهای باقی مانده امریکایی از اول ماه می شروع به عقب نشینی از افغانستان کردند، طالبان شروع به تصرف مناطق بیشتری کردند. جنگ ممکن است برای امریکایی ها رو به پایان باشد، اما برای افغان ها به شکل دیگری ادامه خواهد یافت!
هیندو
۲۰۲۱/۱۵/۶

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x