اظهارات سخنگوی وزارت داخله افغانستان به ‘دست داشتن یک رسانه در انتقال مواد انفجاری’ خبرساز شد

نهادهای حامی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی در افغانستان خواهان روشن شدن گفته‌های سخنگوی وزارت کشور درباره “دست داشتن یک رسانه” در انتقال مواد انفجار در کابل شده‌اند.

طارق آرین سخنگوی وزارت داخله (کشور) افغانستان امروز دوشنبه (۲۵ اسفند/حوت) در توییتر نوشت: “با تاسف دریافتیم که یک رسانه‌ خصوصی در انتقال مواد انفجاری دست دارد. پرسش‌های جدی در این رابطه وجود دارد و ما برای رسیدن به پاسخ مطلوب کار می‌کنیم.”

او در مورد نام این رسانه و اینکه مواد انفجاری از کجا و به چی مقصدی در حال انتقال بوده، توضیحی ارائه نکرد اما نوشت: “به‌زودی در مورد آنچه نشر کردم جزییات بیشتر‌ می‌دهیم. پروسهٔ شریک‌سازی اطلاعات در سه مرحله صورت می‌گیرد. ابتدایی، انکشافی و نهایی.”
اظهارات آقای آرین واکنش‌های نهادهای حامی رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است که خواستار روشن شدن موضوع شده‌اند.
در همین حال تصویر نامه‌‌ای در شبکه‌های اجتماعی نشر شده که در آن آمده این محموله “ترقه‌هایی” بوده که یک تلویزیون خصوصی در کابل برای جشن سال نو خریده است.

کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان اظهارات آقای آرین را “شدیدا نگران کننده” خوانده و از وزارت داخله خواسته که هر چه زودتر در این باره وضاحت دهد: “صحبت‌های گنگ و کلی، آن هم از یک آدرس رسمی دولتی نگران کننده است و از اعتبار این نهادها می‌کاهد.”

به گفته این نهاد در زمانی که خبرنگاران و رسانه‌ها مستقیم هدف قرار می‌گیرند، این اظهارات ضربه بزرگی به آزادی بیان و رسانه‌ها می‌زنند.

نی، نهاد حامی رسانه‌های آزاد در افغانستان از طرح چنین اتهامی به یک رسانه اظهار نگرانی کرده و مجیب خلوتگر، رئیس اجرایی آن گفته چنین اتهام‌هایی “به اعتبار رسانه‌ها در افغانستان صدمه می‌زند.”

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی در افغانستان نیز از شیوه اطلاع رسانی سخنگوی وزارت داخله انتقاد کرده و گفته‌اند به جای اطلاع رسانی مبهم بهتر است اسناد و مداراک ارائه کند.

اظهارات طارق آرین در گذشته نیز خبرساز شده است.

حدود یک و نیم ماه پیش، آقای آرین در زمان وقوع رویداد بهسود گفته بود افراد مسلح غیرمسئول وابسته به علیپور، یک فرمانده محلی، به نیروهای امنیتی و‌ مردم شلیک کرده‌اند. اما هیات حقیقت‌یاب به این نتیجه رسید که قربانیان همه غیرنظامی بودند. در این رویداد ۱۱ نفر کشته شده و ۳۱ تن زخمی شدند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x