اعتراف به شکست

برقراری آتش‌بس در غزه برای صهیونیست‌ها بسیار سنگین و پرهزینه عنوان شده است. بسیاری در داخل مناطق اشغالی مقامات تل‌آویو را به باد انتقاد گرفته‌اند و برخی دیگر پذیرش آتش‌بس در غزه از سوی نتانیاهو را به‌عنوان پذیرش شکست توصیف کرده‌اند. این گزارش نگاهی به واکنش‌های داخلی در مناطق اشغالی به پذیرش آتش‌بس در جنگ غزه انداخته‌است.

  • شکست خوردیم

واکنش‌ها به آتش‌بس در مناطق اشغالی به‌صورت عمده همراه با احساس ضعف و حقارت و نوعی سرخوردگی بوده است:

حماس اسطوره شد: «آلون مزراحی»، نویسنده و تحلیل‌گر اسرائیلی در واکنش به آتش‌بس نوشته‌است که حماس به یک اسطوره فرهنگی برای نسل‌های آینده تبدیل شده و بر ما، و حتی بر تمام غرب، پیروز شده و ایستادگی کرده‌است.

اسرائیل همیشه تسلیم می‌شود: «یوسی میلمان»، کارشناس امور امنیتی اسرائیل نیز گفته است که اسرائیل همیشه درنهایت تسلیم می‌شود و اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند. چرا این تأخیر؟

حماس از بین نرفت: «رون کوفمان»، روزنامه‌نگار اسرائیلی درباره پذیرش آتش‌بس توسط تل‌آویو تأکید کرد که یک چیز را می‌توان گفت: حماس از بین نرفته‌است.

تسلیم شدیم: کارشناس شبکه14 عبری‌ در گزارشی اعلام کرد که در آخرین لحظات قبل از حکم ترامپ که مشخص نیست با ماست یا علیه ما، ما تسلیم شدیم. این یک تسلیم است، هرطور که بخواهید آن را نام بگذارید. این توقف جنگ است، نه نابودی حماس، نه بازگشت تمام گروگان‌ها و بدتر از همه، بهایی است که ما پرداختیم: کشته‌های هفتم اکتبر، کشته‌های جنگ، و امنیت همه شهروندان اسرائیلی که در خطر است. این بهایی است که برای تسلای جزئی ما پرداخت شده‌است.

حماس خلع سلاح نشد: «یوآو زیتون»، خبرنگار نظامی روزنامه یدیعوت آحرونوت در یادداشت خود نوشت که حماس از سلاح‌هایش خلع نخواهد شد؛ زیرا آنها تونل‌هایی دارند که برای تولید سلاح، جذب و آموزش نیروها استفاده می‌شوند.

توافق تسلیم‌آمیز شرم‌آور برای اسرائیل: «موشه فیگلین»، عضو سابق کنست درباره توافق آتش‌بس نوشت که این یک توافق تسلیم‌آمیز شرم‌آور برای اسرائیل است.

نگران آینده‌ایم: «باراک سیری»، روزنامه‌نگار اسرائیلی تأکید کرد: ما همیشه گفتیم که این توافق با توافق‌های قبلی کاملا متفاوت خواهد بود. با وجود تمام عملیات‌ها جنگ به پایان می‌رسد و ما از نوار غزه و محور فیلادلفیا خارج خواهیم شد. نسبت به آنچه در آینده اتفاق خواهد افتاد، احساس نگرانی وجود دارد.

نمی‌توان حماس را نابود کرد: روزنامه یدیعوت آحرونوت به نقل از یک افسر میدانی ارتش رژیم‌صهیونیستی که در نبردهای غزه شرکت کرده، بیان کرد که نمی‌توان در طول یک سال ارتش (حماس) را که طی ۱۵ تا ۲۰سال ساخته و تقویت شده است، نابود کرد.

اسرائیل به اهداف خود نرسید: شبکه24 اسرائیل نیز تأکید کرد که حماس به اداره نوار غزه ادامه می‌دهد و این موضوع نشان می‌دهد که اسرائیل نتوانسته‌است به اهداف اصلی خود در این جنگ دست یابد و واقعیت‌های موجود در منطقه را تغییر دهد.

اسرائیل چاره‌‌ای نداشت: «آوی یسخاروف»، تحلیل‌گر صهیونیست در واکنش به توافق تبادل اسرا و آتش‌بس تأکید کرد که یک توافق سخت و حتی بد از برخی جهات منعقد شد؛ اما این یک توافق اجتناب‌ناپذیر بود؛ زیرا هیچ گزینه بهتری وجود نداشت و این تنها راه برای نجات هر کسی بود که می‌توانست نجات یابد.‌‌

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x