افزایش حملات طالبان پاکستان، چالش جدید ارتش و دولت اسلام‌آباد

تحریک طالبان پاکستان (TTP) جزئیات حملات ماه گذشته خود علیه ارتش پاکستان را منتشر کرده است.

در بیانیه‌ای که از سوی این گروه منتشر شده، آمده است که تی تی پی در ماه فبروری، ۱۴۷ حمله هدفمند و تهاجمی علیه نیروهای ارتش، پلیس و عوامل استخباراتی پاکستان انجام داده که در نتیجه آن ۱۸۰ نفر کشته یا زخمی شده‌اند.

بر اساس این بیانیه، اکثر این حملات در مناطق وزیرستان شمالی و جنوبی، خیبر، تانک و دیره اسماعیل خان در خیبر پختونخوا رخ داده که علاوه بر تلفات جانی، تعدادی از نیروهای ارتش پاکستان نیز به اسارت این گروه درآمده‌اند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «در ماه گذشته ۵۳ حمله چریکی، ۵۰ حمله لیزری، ۱۱ کمین، ۹ حمله متقابل، ۱ حمله هدفمند، ۱۴ حمله با بمب دستی و ماین و ۹ حمله تهاجمی انجام شده است.»

همچنین در این بیانیه ذکر شده که در این حملات، نزدیک به ۲۰۰ تأسیسات نظامی آسیب دیده و تعدادی از سلاح‌های سبک و سنگین به دست تی تی پی افتاده است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «در حملات ماه گذشته، ۹۷ تأسیسات ارتش و نیروهای ویژه (SSG)، ۴۴ مقر نیروهای سرحدی (FC)، ۳۸ ساختمان پلیس و واحد ضد تروریسم (CTD)، و یک مرکز استخباراتی و امنیتی تخریب یا آسیب دیده است.»

کارشناسان سیاسی شدت حملات تی تی پی علیه اهداف نظامی پاکستان و افزایش توان عملیاتی این گروه را نشانه‌ای از قدرت گرفتن آن می‌دانند.

به باور آن‌ها، ناتوانی دولت پاکستان در کنترل تی تی پی می‌تواند در آینده به چالشی جدی برای ارتش این کشور تبدیل شود.

خلیل احمد نادم، کارشناس امور سیاسی، می‌گوید: «دولت پاکستان همان چیزی را برداشت می‌کند که کاشته است. امروز نه تنها تی تی پی در پاکستان فعال است، جنگ می‌کند، موفقیت‌هایی به دست می‌آورد، نیروهای ارتش این کشور را می‌کشد و سلاح‌هایشان را تصاحب می‌کند، بلکه مبارزان بلوچ نیز قیام کرده‌اند و احتمالاً سندی‌ها و کشمیری‌ها نیز در آینده قیام خواهند کرد.»

معین گل څمکنی، تحلیلگر مسائل سیاسی، نیز معتقد است: «این آمار بسیار بالاست و ممکن است در آینده نزدیک حتی افزایش یابد. دولت پاکستان در حال حاضر با مشکلات جدی مواجه است که شامل بحران‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی می‌شود.»

انتشار این گزارش در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این نیز تی تی پی جزئیات حملات خود را علیه اهداف نظامی پاکستان منتشر کرده و مدعی شده که در این عملیات‌ها، حملات انتحاری و درگیری‌های مستقیم مسلحانه نیز نقش داشته‌اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x